Üniversitelerarası Kurul Basın Duyurusu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Temmuz 2006 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2005 ve 2006 Bütçe uygulamaları talimatları nedeni ile içinde tıp fakültesi bulunan üniversitelerin döner sermaye bütçeleri ciddi boyutlarda kısıntıya uğramıştır. Bilindiği üzere son yıllardaki bütçe uygulamaları ile esasen eskiden hazine yardımı niteliğinde olan bir çok kalem artık döner sermaye gelirlerinden ödenir durumdadır. Bütçe uygulama talimatlarının son şekli, üniversitelerin diğer (eğitim-öğretim-ısınma-aydınlanma-genel hizmetler) faaliyetlerini de yapılamaz duruma sokmaktadır.

2005 Yılı bütçe uygulama talimatı ile döner sermaye bütçeleri %25 dolayında kısıtlamaya uğramış, 2006 da buna %15 eklenme olmuş ve son olarak yayınlanan (01 Temmuz 2006) Maliye Bakanlığı genelgesi ile en az %15 kısıntı daha ortaya çıkmıştır. Böylece son iki yıl içinde döner sermaye gelirleri %55-60 oranında azaltılmıştır. Bu durum tıp fakültelerini ve hastanelerini sağlık hizmeti veremez, makine-teçhizat alamaz hale getirmiştir.

Hükümetimiz ve Maliye Bakanlığımız tarafından acilen bu uygulamalar düzeltilemez ve yeniden 2005 yılı başındaki duruma dönülemez ise tıp fakülteleri hastanelerinin, dolayısıyla ilgili üniversite bütçelerinin var olan sıkıntıları çok ciddi boyutlara ulaşacaktır. Sorun hem hasta vatandaşlarımızı hem de üniversite hizmetlerini tehlikeye sokmaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber