Böcek raporunda imza bilmecesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, başbakanlığı döneminde çalışma ofisinde bulunan dinleme cihazları ile ilgili hazırlanan TÜBİTAK raporunun sahibi görünen kişinin böcek raporunda imzası yok. İmzası olan isim bilirkişi değil, ilgili bilirkişinin de raporda ismi yok.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 20 Kasım 2014 07:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Böcek raporunda imza bilmecesi

LÜTFİ KAPLAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı sırasında çalışma ofisine yerleştirilen böceklerle ilgili ilk TÜBİTAK raporunda bir dizi skandal ortaya çıktı.

Siyasi casusluk iddiasıyla hazırlanan iddianamede raporun sahibi olarak gözüken TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı H.P'nin, raporda imzasının dahi bulunmadığı belirtildi. Raporda imzası bulunan G.V'nin ise, bulunan cihazların ömür tespitini yapan kişi olmadığı ortaya çıktı. Bulunan cihazların ömür tespitini yapan kişinin H.T olduğu, onun da raporda isminin olmadığı iddianamede yer aldı. Evrakta sahtecilik anlamına da gelen bu durum hakkında iddianamede herhangi bir suçlamanın yapılmaması dikkat çekti.

İddianameyle ortaya çıktı

Erdoğan'ın çalışma ofisine yerleştirilen böceklerle ilgili kamuoyuna açıklama yapan H.P, raporda tahrifat yapılması için kendisine baskı yapıldığını iddia etmiş ve "İstenilen raporu hazırlayan ve biat eden bilim adamı, olamayacağımı kamuoyuna saygılarımla arz ederim" demişti. Ancak P'nin sahiplendiği TÜBİTAK raporundaki bir dizi skandal mahiyetindeki çelişkiler böcek soruşturmasına ilişkin iddianameye yansıdı. H.P'nin iddianamede yer alan ifadesinde, 10 Ocak 2012'de MİT Müsteşarlığından kurye tarafından kendisine "gizli" ibareli kapalı zarf gönderildiğini ve bu zarfta bulunan böcekler ve böceklerin tutunmasını sağlayan silikonlarla ilgili "Ömür Tespiti ve Menşei" tespiti yapılmasının istendiğini söyledi.

İmzalayan isimler değişik

P., konuyla ilgili kurumda çalışan uzman G.V'nin görevlendirildiğini belirtti. Raporu hazırlaması için G.V. görevlendirilmiş olmasına rağmen MİT'ten gönderilen malzemeler H.T'ye inceleme için gönderildi.

Kimya mühendisi olan H.T, silikon dolgu malzemesi üzerinde çalışarak not tuttu. Hazırladığı raporu H.P'ye gönderdi. P. ise T'nin gönderdiği raporu G.V'ye teslim etti. V., bazı teknik eklemeler yaparak raporu imzalayarak MİT'e gönderdi. H.P, konuyla ilgili verdiği ifadede "Dinleme cihazlarının ömür tespiti yapılamayacağından silikon malzemenin ömür tespiti amacıyla aynı kampüs içerisinde bulunan TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezinden destek aldık. Bu merkezde polimer

uzmanlık alanı üzerine çalışması olan ancak ismini bilmediğim bir personele herhangi bir yazışma veya teslimat yapılmaksızın, kurulan koordine neticesi inceleme yaptırdık. Resmi yazışma yapmamamızın sebebi ise yapılacak olan çalışma karşılığında faturalandırma /ücret talep edilmemesi."

Bizim uzmanlık alanımız değil

TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı H.P ifadesinde "Benim ve G.V'nin polimer inceleme konusunda herhangi bir uzmanlığımız bulunmamaktadır" dedi. P., bu konuda bir çalışma yapmadığı halde kamuoyuna raporun kendisine ait olduğunu ve üzerinde tahrifat yapılması için baskı gördüğünü iddia etmişti.

İddianame, rapordaki değerlendirmelerin ne P'ye, ne de imzası bulunan V.'ye ait olmadığını da ortaya koymuş oldu.

'Çocuğum hasta' diye gidip böcek yerleştirdi Böcek yerleştirmek için Adalet Bakanlığı'nda üs kurulmuş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber