İstanbul'un trafiği 3. köprüyle çözülmez

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul trafiğini rahatlatacak projelere dair ipuçlarını Meclis'te açıkladı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Kasım 2014 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'un trafiği 3. köprüyle çözülmez

BAHAR ATAKAN Ankara

Elvan'ın verdiği bilgilere göre; Bakırköy Kirazlı, Sabiha Gökçen -Kaynarca arasında metro hattı oluşturulacak. Kocaeli ve Sakarya'dan İstanbul'a yönelen yoğun trafik azaltılacak. Sakarya Akyazı'dan başlayıp Kocaeli, Kocaeli'nden Yavuz Sultan Selim Köprüsü, oradan Paşaköy, Odayeri ve Tekirdağ Kınalı'ya kadar olan kesimin otoyol projesi hızla bitirilecek. Odayeri-Kınalı ve Sakarya Akyazı-Kurtköy arası kesimin otoyol ihalesine çıkıldı. Bu kesimdeki otoyolun tamamlanmasıyla eski İstanbul yolu kullanılmayacak.

İstanbul'un trafik sorunu çözmek için 17 milyar liralık proje stoğu bulunduğunu vurgulayan Elvan, "Avrasya Tünelini yapsak, 3. köprümüz tamamlansa ki iki köprümüz daha var halen İstanbul'un trafik sorunu çözmüş olmayız. Çünkü günde 1,5 milyon insan, Asya yakasından Avrupa'ya, Avrupa yakasından Asya'ya geçmektedir. Bununla ilgili önümüzdeki günlerde İstanbul'a yönelik bazı projelerimiz olacak, onları da açıklayacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber