81 ilden gelen öğretmenler TBMM'de

TBMM Başkanvekili Yakut, 81 ilden gelen öğretmen temsilcilerini kabul etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2014 19:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
81 ilden gelen öğretmenler TBMM'de

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmen temsilcilerini kabul etti.

Yakut, TBMM Tören Salonu'nda gerçekleşen kabulde yaptığı konuşmada, her yıl bu törenlerle 24 Kasım'ın, hem eğitim yaşantısının içerisinde bulunduğu koşulların düzenli hale getirilmesi, hem öğretmenlerin niteliklerinin ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi, hem de geleceğe dönük eğitimle ilgili fikirlerin, düşüncelerin, projelerin paylaşıldığı bir gün olarak değerlendirildiğini kaydetti.

Başöğretmen Atatürk'ün, eline beyaz tebeşiri alıp kara tahtanın önünde alfabeyi öğretmeye başladığı günden bu yana Türk eğitim sisteminde çok köklü değişimler olduğunu belirten Yakut, "Bugün, 150 branşta, 789 bin 83 öğretmen kadrosu ile cehaletin yılmaz savaşçıları olarak, köyde, kasabada, kentte karanlığı yırtıp, aydınlığı yüreklere nakış nakış işleyen, özgürlüğün vazgeçilmez halkaları olarak, en ıssız yerlerde, yurdumuzun el değmemiş köşelerinde, bilgi ağını inançla ilmek ilmek örmeye çalışan yiğit öğretmenlerimiz, Türk çocuklarını, Türk gençlerini yetiştirmek için, özveriyle emek vermeye, bilgi yaymaya devam etmektedirler" dedi. Yakut, şunları söyledi:

"Bir milletin çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi, eğitim ve öğretimin bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkündür. Eğitimle ilgili sorunlarını çözen milletler; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo- ekonomik alanlarda da kalkınmış ve ilerlemişlerdir. Milletimizin, ahlaki ve kültürel yönden güçlü, medeniyet bakımından gelişmiş olması, değerler sistemi sürekliliğinin sağlanması ve küresel rekabette başarılı olmanın yolu, sizlerin üstün çalışmalarına bağlıdır. Çağdaşlık yarışını kazanmanın anahtarı, toplumu inşa etme faaliyetini yürüten siz değerli öğretmenlerin elindedir. Onun içindir ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'Ulusları kurtaracak yalnız ve ancak öğretmenlerdir' diyerek öğretmenlere duyduğu saygı ve güveni en anlamlı şekilde ifade etmiştir.

Sizler, Türk Milleti'nin sevgi elçilerisiniz. Her alanda yenileşmeyi öğreten, kişilik hamurumuza biçim vererek dünyayı kavramamızı sağlayan sizsiniz. Milletimiz için bilgiden taç ören sizsiniz. Bağımsızlığı, Ulusal Egemenliği öğreten, Cumhuriyeti ve Demokrasiyi koruyan ve yücelten nesilleri yetiştiren yine sizlersiniz. Sıhhatini ve nefesini insanlık için harcayan, duygularımıza, ruhumuza ve fikirlerimize en güzel deseni veren sizlere olan borcumuz, oldukça büyüktür.

Bu nedenle TBMM, millete hizmet etmenin en güzide yollarından biri olan ve bedeli hiçbir maddi imkanla ölçülemeyecek kadar saygınlığı bulunan öğretmenlik mesleği ve öğretmenlerimizle ilgili her türlü iyileştirme çalışmalarında, elinden gelen hiçbir desteği sizlerden esirgemeyecektir."

Kabulde, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da bulundu. Yakut, öğretmenleri temsilen Avcı'ya çiçek verdi.

Yakut, öğretmenlere de çeşitli hediyeler sundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber