Kalorifer yanmayan okulda paltoyla eğitim

Amasya'da kaloriferleri yanmayan bir ortaokuldaki 460 öğrenci havanın soğumasıyla birlikte zor günler yaşamaya başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2014 09:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Kalorifer yanmayan okulda paltoyla eğitim

8 derslikli Yavuz Selim Ortaokulu'nda eski okul binası yenisinin yapılması için geçen Temmuz ayında yıkıldı. Eski binanın bitişiğindeki doğalgaz kombileriyle eğitim-öğretimin devam ettiği ek bina arasındaki 50 metre uzunluğundaki ısıtma tesisatı da temel kazıları esnasında kaldırıldı. Bu durum havaların soğumaya başladığı bu günlerde öğrenci ve öğretmenleri soğukla karşı karşıya bıraktı.

Derslere kaban ya da paltolarıyla girmek zorunda kalan öğrencilerden 10'u hastalanıp izin almak zorunda kaldı. Diğerleri ve özellikle 8. sınıf öğrencileri ise önümüzdeki Çarşamba ve Perşembe günleri düzenlenecek olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'na (TEOG) hazırlanmak için derslerine devam etmeye çalışıyor.

Durumundan şikayetçi olan İl Öğrenci Meclisi Okul Temsilcisi Sadık Kağan Şen, "Biz çok şikayet ettik. Ama hiç kimse buna aldırmadı. Hocalarımız bize 'İki hafta sonra yanacak' dedi. Ama 1.5 ay oldu. Hala yanmıyor. Sınıflarda montlarla oturuyoruz. Üşüyoruz" dedi.

Aynı okuldan Ertuğrul Sağır adlı öğrenci de, "Üşüyoruz. Çoğumuz hasta oldu. Müdür yardımcısının, müdürün odasına 'karnımız ağrıyor' diye gidiyoruz" diye konuştu.

Öğrenci velileri de durumdan şikayetçi olurken, okuldaki ısınma probleminin kendilerine geç aktarıldığını, birkaç içinde giderilmesi için girişimlerde bulunulacağını belirten Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, aksi bir durumda öğrencilerin TEOG sınavında mağdur olmamaları için günün erken saatlerinden itibaren sınıflara ısıtma cihazları konuşlandırılacağını bildirdiler.

MURAT ÇELİK A.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber