Başbakan'ın öğretmeni: Beni Ahmet'e emanet edin!

Başbakan Ahmet Davutoğlu 81 ilden gelen öğretmenleri kabulünde yaptığı konuşmada, örnekler vererek öğrencilik anılarını tazeledi.

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 25 Kasım 2014 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan'ın öğretmeni: Beni Ahmet'e emanet edin!

Öğretmen-öğrenci ilişkisine değinen Davutoğlu, "İlkokul öğretmenim Müzeyyen Hanımı son ziyaret ettiğimde dedi ki, 'Bir not bıraktım yatağımın baş ucuna'. Sonra notu gördüm, 'Başıma bir şey gelirse oğlum Ahmet'i arayın' diye yazıyordu"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Yeni Bina'da, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve 81 ilden gelen öğretmenleri kabulünde yaptığı konuşmada, öğretmenlerinden örnekler vererek öğrencilik anılarını tazeledi. "Kendi öğretmenlerini unutanlar, öğrencileri tarafından hatırlanmazlar" diyen ve kendisi de yıllarca üniversitede hocalık yapan Başbakan, öğretmen-öğrenci ilişkisinin hayat boyu sürdüğünü vurguladı.

MÜZEYYEN ÖĞRETMEN

Öğretmenlerini hala hatırladığını söyleyen Davutoğlu, ilkokul öğretmeni Müzeyyen Kızanlıklı ile ilgili bir anısını şu sözlerle anlattı: "Hiç ilişkimiz kesilmedi. Yurt dışından döndüğümde mahallelerde dolaşarak evini tekrar tespit ettim, 90'lı yılların ortalarında. Her bayram mutlaka ziyaret ettim. Tam bir cumhuriyet öğretmeniydi, büyük bir idealistti. Yalnız yaşardı, evlenmemişti, bütün hayatını öğrencilerine adamıştı. Son ziyaret ettiğimde dedi ki, 'Bir not bıraktım yatağımın baş ucuna'. Sonra notu gördüm, 'Başıma bir şey gelirse oğlum Ahmet'i arayın, cep telefonum.' Vefat ettiğinde yakını olanlar, notu gördüklerinde beni aradılar ve bizzat cenazesine katıldım, arkasından Fatiha okudum ve hala rahmetle anıyorum."

15 bin öğretmen atanacak

Takviye kurslarıyla hafta sonu kurslardaki ek ders ücretlerini iki misline çıkardıklarını belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, öğretmen adaylarına da sevindirici bir haber verdi. Davutoğlu, "15 bin öğretmen atamasını ocak ayında yapacağız. Daha sonra ihtiyaca göre yaz aylarında ek atamalar da yapabiliriz" dedi. Davutoğlu, dağıtılan tabletlerin oyun aracı olarak kullanılmamasını da istedi.

AHMET KAYA ÇALDI

Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulunarak tanınmış sanatçı, bilim adamı ve düşünürlerin fahri öğretmen olarak Hakkari ve Tunceli gibi illerde dersler vermesi gerektiğini söyledi. Öte yandan, öğretmen heyeti Başbakan Davutoğlu'nu beklerken kabulün yapıldığı salonda çeşitli türküler çalındı. Bunlar arasında Ahmet Kaya'nın seslendirdiği "Büyüdün bebeğim" ve Fatih Kısaparmak'ın "Kilim" parçaları dikkat çekti.

İSMAİL SONSUZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber