TOKİ, frene bastı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2006 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) inşaat maliyetlerindeki artış ve piyasalardaki belirsizlik nedeniyle, 16 ihaleyi iptal etti.

Daha önce yapılan sosyal konut ihalelerinde 300 YTL civarında gerçekleşen metrekare fiyatı, son zamanlarda gerçekleştirilen ihalelerde 400 YTL'nin üzerine çıktı. Ortaya çıkan fiyatların "kamu menfaatine uygun olmaması" nedeniyle, İdare, ihaleleri iptal ederek, bir süre bekleme kararı aldı.

Yetkililer, projelerin değil ihalelerin iptal edildiğini belirtirken, "Son dönemde inşaat işlerine ait ana kalemler olan demir, çimento beton vs. fiyatlarında meydana gelen aşırı yükseliş ve piyasalardaki belirsizlik dolayısıyla, ihalelerde ortaya çıkan fiyatlar bizi tatmin etmedi. Bunun üzerine, bir süre bekleyip, piyasayı gözlemeye karar verdik. Dengeler sağlanınca, yeniden ihaleler çıkılacak" açıklamasında bulundu.

Bugüne kadar ihalesini yaptığı, inşaatını tamamladığı veya inşaatını sürdürdüğü konut sayısı 194 bine ulaşan TOKİ, gelecek yıl sonunda 250 bine ulaşmayı öngörüyor. İdarenin programa aldığı konut sayısı ise 400 bin.

İptal edilen 16 ihale kapsamında, yaklaşık 6 bin konut, bir yurt binası, bir hastane, ilköğretim okulları, sosyal tesisler yapılması öngörülüyordu. İptal edilen ihaleler arasında, Trabzon'da 400 yataklı hastane binası, İstanbul Tuzla'da 1284, Halkalı'da 1108 konut yaptırılması işleri de bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber