Kuvvetli yağış uyarısı / Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Aralık 2014 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kuvvetli yağış uyarısı / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Anadolu, Diyarbakır, Siirt, Batman, Mardin ve Hatay çevreleri ile ilk saatlerde Konya'nın kuzeyi, Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya çevrelerinde görülecek olan yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, sabah ve gece saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli(21-75 kg/12 saat) olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hasisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacağı, güneybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güneyli, Marmara'da kuzey ve doğu, Orta ve Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, doğu bölgeler ile Marmara'da yer yer kuvvetli(30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli(21-75 kg/12 saat) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olamaları gerekmektedir.

SİS, BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber