SGK, 7 ayda görevde yükselmeyi sonuçlandıramadı

SGK çalışanlarının, memurlar.net'te yayınlanmak üzere gönderdiği açıklama

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Aralık 2014 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SGK, 7 ayda görevde yükselmeyi sonuçlandıramadı

SGK çalışanlarının, memurlar.net'te yayınlanmak üzere gönderdiği açıklama

Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanları olarak biz 7 aydan beri devam eden ve kurum personelinin yaklaşık %50'sini ilgilendiren bir Görevde Yükselme Sınavı süreciyle karşı karşıyayız.

Sınavın yazılı aşamasından itibaren itirazlar, dava süreçleri derken 5 Nisan 2014'te yapılan sınav bu zamana kadar sarktı. Şube Müdürlüğü, Merkez Müdürlüğü, Merkez Müdür Yardımcılığı, Mali Hizmetler Merkez Müdürlüğü, Şef ve Memur kadroları için yapılan sınavlarda bugüne kadar Memur, Merkez Müdür Yardımcılığı ve Şube Müdürlüğü için tercihler yapıldı ve Şube Müdürlüğü hariç diğer iki kadronun ataması yapıldı. Fakat Merkez Müdürlüğü ve Şef atamaları hala yapılamadı.

Merkez Müdürlüğü atamaları, mülakat+sınav sonucunun aritmetik ortalaması alınarak oluşturulacak başarı listesine göre belirlenecekti. Mülakatlar 6 Kasım 2014 tarihinde sonuçlandı. O günden bugüne sonuçlar açıklanamadı.

Şef kadrosu için de atamaların kurum başkanı Yadigar Gökalp İlhan'ın bizzat belirttiği üzere tüm kadroların atanmasından sonra atanacağı belirtildi. Asil listeye giren 711 kişi tüm atamaların sonuçlanmasını anlamsız şekilde bekliyor.

İşin özetine gelecek olursak sınavın üzerinden yaklaşık 7 ay geçmesine rağmen hala atamalar sonuçlandırılmadı. Ben ve diğer atama bekleyen kurum personelleri mağdur durumdayız.

Bazılarının evli olduğu düşünüldüğünde yaşanan mağduriyeti daha iyi anlayabileceğinizi düşünüyorum.

Eşi öğretmen olup bu sürecin yazın sonuçlanacağını düşünerek farklı illere ayrılan eşler mevcut.

Çocuğunun okulunu değiştiren arkadaşlarımız mevcut.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber