Kredi kartında zorunlu şifre kullanımı 30 Mart 2007'de başlıyor

Haber Giriş : 11 Temmuz 2006 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

hürriyet

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ve üye bankaları tarafından 31 Mart 2006 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan chip&PIN uygulamasında, çipli kredi kartları ile yapılan alışverişlerde, şifre kullanımının zorunlu olması için belirlenen tarih 30 Mart 2007 olarak açıklandı.

Kart sahtekarlığı ve dolandırıcılığına karşı kredi kartı ile yapılan alışverişlerde yeni bir dönemi başlatan chip&PIN uygulaması 31 Mart 2006 tarihinde başlamıştı. 30 Mart 2007 tarihinde başlayacak olan zorunlu şifre kullanımı sadece çipli kredi kartları için geçerli olacak.

30 Mart 2007 tarihinden itibaren, çipli kredi kartı ile yapılan tüm alışverişlerde kart kullanıcısı tarafından kişiye özel 4 rakamlı şifre girilmesi gerekecek. Şu ana kadar bankalarından şifrelerini henüz almayan, çipli kredi kartı kullanıcılarının önlerinde sekiz ayları kaldı.

BKM Genel Müdürü Sertaç Özinal, yaptığı açıklamada, Türkiye'de chip&PIN uygulamasına geçeli 3 ay gibi kısa bir zaman olmasına rağmen alınan geri dönüşlerin çok olumlu olduğunu belirtti. Zorunlu şifre kullanımına geçiş tarihini 30 Mart 2007, yani çipli kredi kartıyla şifreli alışveriş döneminin başlangıcından tam 1 yıl sonra olarak belirlediklerini kaydeden Özinal, uygulamanın hem kart kullanıcıları hem de işyeri ve bankalar için daha da güvenli bir alışveriş ortamı yarattığını, uygulamanın yaygınlaşması ile kart sahteciliği, dolandırıcılığı gibi olayların büyük ölçüde önüne geçileceğini kaydetti.

Özinal ?Geçtiğimiz günlerde yaptırdığımız bir araştırmaya göre kart kullanıcılarının chip&PIN bilinci yüzde 70 gibi yüksek bir orana sahip. Zorunlu geçiş dönemine kadar BKM olarak bu bilincin daha da yükseltilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber