İmama doktora ve dil koşulu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2006 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkani Ali Bardakoğlu, istediği camiye tayin edilmeyi bekleyen bir imamın, öncelikle yabancı dil bilip bilmediği ve doktora yapıp yapmadığına bakacaklarını söyledi.

Ali Bardakoğlu, yaptığı açıklamada, teşkilat yasa tasarısı taslağını hazırladıklarını, ancak yasalaşma sürecini beklediklerini söyledi. Bardakoğlu, taslaktaki en önemli değişikliklerin, Diyanet İşleri Başkanlığı"nın seçimle olması, kendilerini yetiştirmeleri bakımından din görevlerinin, imam-hatiplerin 3 kademeli hale getirilmesi, vaizler ve vaizeler için yine belli kademelerin geliştirilmesi konularının bulunduğunu belirtti.

Bardakoğlu, bununla bölgenin, cemaatin, caminin, mahallenin, şehrin özelliklerine göre kendini yetiştirmiş, daha iyi hizmet, daha iyi dini bilgi sunabilecek olan kişilerin elinden tutulmasının amaçlandığını bildirdi.

İMAM TAYİNLERİNE ŞEFFAFLIK GELİYOR İmamların tayin ve nakillerinde objektif kriterler geliştirdiklerine işaret eden Bardakoğlu, "Zaten kriterlerimiz var, onları daha iyi işleteceğiz. Puanlama sistemimiz var, ama din görevlilerinin nakillerinde bir bakıma belirgin şekilde şeffaf usule geçiyoruz" dedi. İYİ

CAMİ İÇİN DOKTORA KOŞULU

Bardakoğlu, imamların eğitiminin, kıdeminin, yüksek lisans-doktora yapmasının, yabancı dil bilmesinin, cemaat memnuniyetinin, aldığı ödüllerin ve bir bakıma rutin görevler dışında ilave sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunup bulunmamasının, tayin olmak istediği camiye gönderilmesinde etkili olacağını söyledi.

"İMAM ILE BAŞKANLIK ARASINA KARTVİZİT GİRMEYECEK"

Bardakoğlu, "Ayrıca, iyi bir yere gitmek isteyen imam, herhangi bir siyasetçiyi, herhangi bir hatırlı kimseyi devreye katmaya uğraşmak yerine, bilgisini arttıracak, eğitimini tamamlayacak, açtığımız sınavlara girecek" dedi. Bir din görevlisi ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasına hiçbir kartvizit ya da hatır için referans giremeyeceğine dikkat çeken Bardakoğlu, "Yani biz onu oturttuk. Hatırlı ve kartvizitli şahıslarla devreye girildiği vakit, onlara ilgileri için teşekkür ediyoruz. Anlıyorlar ki bu bizim işimiz. Topluma hakkaniyeti anlatan bir kurumun öncelikle bunu kendine uygulaması gerekir. Biz de bunu uygulamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber