50 bin öğrenciye ÖSYM çalımı

Haber Giriş : 12 Temmuz 2006 07:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSS'de puanı düşmesin diye meslek lisesinden Açık Lise'ye geçen öğrencilere, durumlarındaki belirsizlikle ilgili yazı gönderen ÖSYM, son başvuru tarihinin 7 Temmuz olduğunu belirtilen mektupları aynı tarihte postaya vermiş

ÖSYM, ÖSS'de puan kaybına uğramamak için Meslek Lisesi'nden Açık Lise'ye geçen öğrencileri yine hayal kırıklığına uğrattı. Öğrencilerin durumlarının belirlenmesi için yazıyı başvuruların sona erdiği 7 Temmuz'da Açık Öğretim Liselerine gönderen ÖSYM, 50 bin öğrencinin Açık Öğretim Lisesi diplomasını da görmezlikten gelmiş oldu.

BAŞVURUDAN SONRA

ÖSYM Sınav Hizmetleri Müdürü F. Feza Kart imzasıyla gönderilen uyarı yazısında öğrenciler bir kere daha tedirgin edildi. ÖSYM Açık Lise öğrencilerine okullarına başvurmaları için gerekli evrağı son başvuru tarihi olan 4 Temmuz'da postalamaya başladı. ÖSYM'nin uyarı yazısı son başvuru tarihi sona erdikten günler sonra öğrencilerin eline ulaştı. Feza Kart imzası taşıyan resmi belgede şu ifadeler yer alıyor: "Sayın aday! 2006 ÖSS'ye başvuru işlemleri sırasında son sınıf öğrencisi olduğunuzu belirttiğiniz okul müdürlüğünce, 'okulun öğrencisi olmadığınız' bildirildiğinde merkezimiz kayıtlarındaki okul bilgilerinizin tümü geçersiz sayılacaktır. Hak kaybına uğramamanız için mezun olduğunuz okul müdürlüğüne en geç 7 Temmuz'da başvurmanız gerekmektedir."

KABUL HATA YAPTIK

ÖSYM yetkilileri hatayı özür dilemekle geçiştirmeye çalıyor. Feza Kart, uyarı yazısında bir hata yaptıklarını belirtip hiçbir öğrenciyi mağdur etmek istemediklerini söyleyerek, yazının 4 Temmuz'da PTT'ye verildiğini gecikmelerin yaşanmış olduğunu itiraf etti. Kart, "Son başvuru tarihi ile belgenin yazılış tarihi aynı. Ama belgeyi önce gönderdik. Bizlere başvuru yapılması halinde mezunların önceki bilgileri, yeni mezun olanların ise okullarından gelen bilgileri göz önünde bulundurularak değerlendirme yapılacak" dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber