Bu da don mağduru sendikacı

Haber Giriş : 12 Temmuz 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?DON skandalı'yla gündeme gelen Anadolu Kamu-Sen, benzer isimli bir başka sendikanın başını derde soktu. Anadolu Eğitim-Sen Başkanı Cansel Güven, aylardır Kamu-Sen alacaklılarının kapısına dayandığını belirterek, ?Kuruyemişçisinden, matbaacısına, mefruşatçısına kadar herkes buraya geliyor. İlk genel kurulda ismimizi değiştireceğiz? dedi.

Güven, Anadolu Eğitim-Sen ismini alırken diğer sendikadan haberlerinin olduğunu söyledi. Çalışma Bakanlığı'nın, ?Yeterli sayıyı bulamadılar. Kapatılacaklar. Siz ?Anadolu' ismini kullanabilirsiniz? dediğini belirten Güven, şunları söyledi: ?Bunun üzerine ön adımızı ?Anadolu' olarak aldık. Ancak kısa süre sonra sorunlar başladı. Diğer sendikanın iş yaptığı ve parasını alamayan herkes bize ulaştı. Bir kuruyemişçi bile bize geldi. Hepsi, promosyon amaçlı olarak sendikaya mal verdikleri, paralarını alamadıkları gerekçesiyle para talep etti. Tek tek durumu anlattık. ?Biz bağımsız bir sendikayız' dedik. Ama onlara ulaşamayanlar, isim benzerliği nedeniyle bize gelmeye devam etti.?

BAŞKAN BİZE DON GELMEDİ

Güven, başkanı olduğu sendikanın açık adının ?Anadolu Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Sendikası' olduğunu söyledi. Don dağıtma işinin, üyeleri tarafından kendisine iletildiğini anlatan Güven, ?Bunun tatsız bir şaka olduğunu düşündük. Bazı arkadaşlarım, ?Başkan, sen kadın olduğun için galiba böyle belden aşağı vuruyorlar' diye yorum yaptı. Şimdi çok gülüyorum? dedi.

Cansel Güven, son olayın ardından üyelerinin çeşitli illerden arayarak, ?Başkan bize don, sutyen gelmedi? diye takıldıklarını söyledi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber