Test tekniğini bilmeyenler OKS'de doğru yerine yanlış şıkları işaretlemiş

Haber Giriş : 12 Temmuz 2006 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2 öğrencinin tüm soruları cevaplayarak birinci olduğu OKS'de 15 öğrencinin hiç doğru cevabı çıkmadı. Test yöntemini bilmeyen bazı öğrenciler ise doğru yerine yanlış şıkları işaretlemiş.

Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nda (OKS) 15 öğrencinin hiçbir doğru cevabının çıkmadığı ortaya çıktı. Bu öğrencilerden bazılarının boş kağıt verdiği görülürken, bazılarının birkaç tane işaretleyip vazgeçtiği, bazılarının ise işaretlediği soruları sonradan sildiği tespit edildi. Bazı öğrencilerin de hayatında hiç test sorusu çözmediğini gösterecek şekilde cevap kağıdındaki şıkların içi yerine dışını işaretlediği belirlendi. Test sınav sistemini bilmeyen bazı öğrencilerin doğru şık yerine yanlışları işaretleyerek 4 şıktan 3'ünü işaretlediği anlaşıldı. Bakanlık yetkilileri yaptıkları incelemede, bazı öğrencilerin ?sınava öylesine girdiklerini' anlatırken, ?Birkaç soru işaretleyip sonra vazgeçenler var. Çocuk A, B, C şıklarını işaretlemiş D'yi boş bırakmış. Belki de doğru şıkkı nasıl işaretleyeceği çocuğa anlatılamamış. Tamamen boş kağıt verenler, adını yazıp bırakanlar var. Bir öğrenci de işaretlediklerini sonra tamamen silmiş. Bunlar daha çok sorunlu ve değerlendirmeye alamadığımız cevap kağıtlarıydı. Ama soruların tamamını işaretleyip de bir doğru bile tutturamayan yok.? dedi.

İzmir Akıncılar İlköğretim Okulu'ndan A.K. isimli öğrenci, sadece iki Türkçe sorusu işaretleyip bırakırken, Edirne Ferah İlköğretim Okulu'ndan A.C. Türkçeden 14 soru işaretlemiş, 14'ü de yanlış çıkmış. Ankara Şehit Piyade Teğmen Hakan Kabil İlköğretim Okulu'ndan E.Ş., Şanlıurfa Bahçelievler İlköğretim Okulu'ndan K.E., İzmir Şehit Komando Er Fatih Özcan İlköğretim Okulu'ndan K.İ. ve Mardin Vali Kemal Nehrozoğlu İlköğretim Okulu'ndan D.A., sınava sadece adını yazmak için girenlerden. Bu öğrenciler Hatay Şirinyurt İlköğretim Okulu'ndan B.Ö. gibi hiçbir soruyu işaretlemeden sınavdan çıkmış. Yanlışı doğrularını götüren 46 bin öğrenci içinde yer alan Ankara Nazife Hatun İlköğretim Okulu'ndan B.S.'nin ise Türkçeden 6 doğru 18 yanlış, matematikten 4 doğru 15 yanlış, fenden 3 doğru 20 yanlış, sosyalden ise 7 doğru 16 yanlış cevabı var. Benzer bir şekilde Keçiören İbni Sina İlköğretim Okulu'ndan Ş. A. ise Türkçeden 6 doğru 7 yanlış, matematikten 2 doğru 18 yanlış, fenden 2 doğru 9 yanlış, sosyalden ise 1 doğru 16 yanlış yapmış.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber