Türkiye'nin yeni gündemi Tahşiyeciler!

2004'te bir yayınevi kurulur, 2009 da bu yayınevinin ismi Gülen tarafından hiç yokmuşçasına 'mesela yanı' babından anılır. Ve tesadüf şu ki STV'de bir dizide de aynı şekilde bu yayınevi isminde bir terör örgütü uydurulduktan saatler sonra yayınevine operasyon yapılarak çökertme gerçekleşir.

Haber Giriş : 14 Aralık 2014 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'nin yeni gündemi Tahşiyeciler!

Yeni başlayanlar için Cemaat-İktidar-Twitter üçgeninde dönen ve ilgili çevrelerce konuşulmaya başlanan "Tahşiyeciler" konusunu anlama rehberi... Kimdir bu Tahşiyeciler? Ne yaparlar? Cemaatle ilgileri ya da karşıtlıkları ne? 17 Aralık hesaplaşması üzerinden yürütülen mücadele neyin mücadelesi?

İşte madde madde Tahşiyeciler konusu ve Cemaatle ilişkilendirilme nedenleri:

Tahşiye yayınevi: Günümüzde farklı kolları olan Nur Talebelerinin oluşturduğu bir topluluk. 2004'te Tahşiye yayınevi olarak kurulmuş Risale-i Nur'lara dipnotlar düşen, Fethullah Gülen cemaatinin dinler arası diyalog projesine reddiyeler yapan bir cemaat..

Molla Muhammed Doğan: Tahşiyecilerin Gülen'e reddiyeler yapan ve fikirlerini önemsediği alim.

TAHŞİYECİLER KONUSUNUN ÖZETİ

* 2004 yılından beri var olan bu grup hem ilmi çalışmalarını hem de yayın hayatını sürdürür.

* Fethullah Gülen 2009 yılında sanki bu cemaat yapılanması hiç yokmuş gibi konuştuğu ve Türkiye'ye servis edilen bir sohbetinde "Mesela yani" babından açtığı konuşmasında "Mesela Hizbulvahşet diye bir şey çıkarırsınız (...) Başka ne çıkarmak lazım? (...) Hizbulvahşetten sonra El Kaide'yi de icat ettiler. Yarın daha başka şeyler de icat edebilirler. Mesela Tahşiye diye bir şey icat edebilirler. Hafizanallah iyi organize edebilirlerse bunları belki hakiki Müslümanlarla, kitap okuyan Müslümanların içine sokmaya çalışabilirler. Onları güçlendirmek için ellerine silah da verebilirler. Kitapların arkasındaki zatın posterlerini evlerine asabilirler... Biz nurları Haşiye yapıyoruz derler. Adlarına da Tahşiyeciler derler. Sonra kalaşnikoflar verirler ellerine" şeklinde konuşur...

* Bundan bir süre sonra STV'de bir dizide "Tahşiye Terör Örgütü" işlenmeye başlanır.

* Dizinin yayının üzerinden birkaç saat geçmeden Tahşiye Yayınevi'nin sahipleri ve dostlarının evlerine baskınlar başlar.

* 120 kişinin alındığı operasyonlarda Evler didik didik aranır, yayınevi ortaklarından birinin yakının evinde bombalar bulunur.

* Fakat bulunan bombaların üzerinden ev sahibinin değil operasyonu yapan polislerin parmak izleri çıkar. (Polisler "eldivensiz gitmişiz" savunması yapar ve haklarında işlem yapılmaz)

VE FUAT AVNİ...

Aradan aylar geçer ve Fuat Avni bir operasyonu haber veriyor ve El Kaide kapsamında Tahşiyecilere operasyon yapan masum(!) polislerin gözaltı listesinde olduğunu söylüyor.

TAHŞİYECİLER NE DÜŞÜNÜYOR?

Hürhaber'e konuşan ve köşe yazılarında konuya değinen Gazeteci Murad Çetin Tahşiyecilerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paralel yapı dediği yapının arkasında bıraktığı tek iz olarak gördüklerini ve bu konuda çok fevri davranarak çok açık verdiklerini düşündüklerini belirtti.

HÜR HABER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber