Çelebi: Türkiye asgari ücretin en düşük olduğu ülkelerden biridir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2006 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Türkiye'nin eski Doğu Bloku ülkeleriyle birlikte asgari ücretin en düşük, kişi başına satın alma gücü bakımından da OECD ülkeleri arasında en yoksulu olduğunu ileri sürerek, IMF uzmanlarının açıklamalarının kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yönelik olduğunu savundu.

Çelebi, yaptığı açıklamada, IMF yetkililerinin "kıdem tazminatları, asgari ücretin düşürülmesi ve bölgesel ücret uygulanması konularında yeni saldırılar başlattığını" kaydetti.

"17 bin dolar aylık maaşı olan IMF Başkan Yardımcısı Anne Krueger'in 'Asgari ücret ve kıdem tazminatı yüksek' açıklamaları, ülkemizin gerçeğini bilen her aklı-selim yurttaşı, 'Bunlar bizimle alay mı ediyor?' diye düşündürecek cinstendir" diyen Çelebi, yerli ve yabancı sermayenin işçi sınıfına yönelik yoksullaştırma saldırılarının hiç yeni olmadığını belirtti.

IMF'nin, "hükümetlere dayattığı yeni liberal reçetelerle, Türkiye'yi uçurumun kenarına kadar getirdiğini" ileri süren Çelebi, "IMF'in iddialarının tersine OECD'nin Temel Ekonomik Göstergeler çalışmasına göre Türkiye, kişi başına alım gücü bakımından en yoksul ülke konumunda. Bize verilen asgari ücret ile minimum düzeyde yaşayabilmemiz için gerekli olan ücret arasında uçurumlar var. Ama IMF patronlarına göre, mevcut asgari ücret gereğinden fazla. IMF'nin ülkemizin üzerindeki kara bulutlarını dağıtmanın tek ve yegane yolu, ülkemize sunduğu ölüm reçetelerinin yırtılıp atılması ve ilişkilerin derhal kesilmesidir! Bu yürekliliği gösterecek bir hükümet çıkmasa da, işçi sınıfı bir gün bunu başaracaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber