MEB, rehabilitasyon merkezini kapattı

Haber Giriş : 13 Temmuz 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ?takdirlik öğrencilere geri zekâlı raporu alıp devleti soydukları' iddiası ile gündeme gelen Denizli'deki Yurtseven Sevgi Ağı Özel Eğitim Kursu'nu kapattı.

Denizli Valiliği'nin talebi doğrultusunda 3 aylığına geçici olarak kursun kapısına mühür vuran MEB, konu ile ilgili devam eden mahkeme hakkında bakanlığa ayrıntılı bilgi verilmesini istedi. Zaman'ın gündeme taşıdığı eğitim kursunu kapatma kararı bakanlığın Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Öner Güney imzasıyla 11 Temmuz 2006 tarihinde Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirildi. Diğer valilikler de Denizli'deki rapor skandalının benzerlerinin kendi illerinde olabileceği ihtimali üzerine harekete geçti. Aydın Valisi Mustafa Malay, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 9 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi ile ilgili inceleme başlatılmasını istedi. Denizli Valiliği, 22 Haziran 2006 tarihinde kursla ilgili yapılan soruşturma raporunda Fatma Yurtseven'e yöneticilik görevi verilmemesini, kurum müdürü Tevfik Yurtseven'in ise yöneticilikten alınmasını teklif etmişti.

Valiliğin Özel Yurtseven Sevgi Ağı Özel Eğitim Kursu'na ilişkin raporunu değerlendiren bakanlık, kursun eski müdürü, halihazırda öğretmeni ve kurucusu Fatma Yurtseven ile şimdiki müdürü Tevfik Yurtseven hakkında disiplin yönünden getirilen tekliflerin Denizli Valiliği'nce değerlendirilmesini istedi. Fatma Yurtseven'e aynı kurumda müdürlük görevi verilmemesi talimatı veren bakanlık, Tevfik Yurtseven'in de kurs müdürlüğüne ilişkin çalışma izin onayını iptal ederek müdürlükten aldı. Bakanlık, milli eğitim müdürlüğünün de kursun müdürsüz kalmaması için gerekli tedbirleri almasını istedi. Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Öğretim Kurumları Kanunu ve yönetmeliğe dayanarak ?kanun, yönetmelik ve umumi emirlere aykırı hareketi veya aykırı harekette ısrarı tespit edilen özel öğretim kurumlarını olayın özelliğine göre geçici veya sürekli olarak' kapatabiliyor. Bir memurun ihbarı üzerine harekete geçen Denizli Valiliği, Denizli'deki özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerini mercek altına almış, bu merkezlerde okuyan çocuklar için özürlü raporu veren hastanelerin incelenmesi için Sağlık Bakanlığı'ndan müfettiş istemişti.

Öte yandan kapatma kararı Denizli'de yankı uyandırdı. Çocuklarına sahte rapor alınan veliler karara sevinirken, Tüm Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Kurumları Derneği Genel Başkanı İsmail Örs ise 3 ay kapatılma cezasının az olduğunu söyledi. Örs ?Eğer tespit yapılmışsa kurumun tamamıyla kapatılması ve yetkililerin de yargılanması gerekir? dedi. Örs, ayrıca işin içinde ailelerin de olması halinde onlara da gerekli işlemlerin yapılması gerektiğini savundu. Yurtseven Sevgi Ağı Özel Eğitim Merkezi yetkilileri ise kapatılma olayıyla ilgili açıklama yapmıyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber