Çelik, Balıbey sorularını yanıtsız bıraktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2006 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey'in görevden alınmasıyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

"Umut Adımları Projesi" kapsamında düzenlenen "Özel Eğitimde Aile Eğitimi ve Rehberliği" isimli program, Üsküdar Adile Sultan Sarayı Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programa, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Programda, projeyle ilgili bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Özürlü olmak, engelli olmak, kendi başına büyük bir derttir. Aynı zamanda büyük bir imtihandır. Engelli dediğimiz vatandaşlarımızı eğitebilsek, engelli insanların çok büyük işler başardığını görebileceğiz. Bizim hükümetimiz döneminde sosyal devlet, her alanda kendini hissettirdi. Ancak bizim sosyal millet kavramımız, sosyal devlet kavramından çok öndedir. Eğer bu olmasaydı, 2001 yılı dönemindeki ekonomik krizden çok daha perişan olurduk" dedi.

25 milyon dolarlık bütçe gerektiren projeye maddi destek veren işadamlarına yönelik konuşan Çelik, projenin amacının özürlü, engelli çocukların çok iyi şartlarda eğitilmesi, geliştirilmesi ve özürlü çocukların ailelerinin de eğitilmesi, bilinçlendirilmesi olduğunu açıkladı.

Çelik, başlangıçta 11 ilde uygulanacak projenin, Milli Eğitim Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi tarafından geliştirildiğini belirtti.

Bakan Çelik, program sonunda basın mensuplarının İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey'in görevden alınmasıyla ve yerine Şehremini Lisesi Müdürü Ata Özer'in atanmasıyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

Balıbey ve Bakan Çelik, daha sonra makam aracına binerek Sabancı Kültür Merkezi'nden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber