Şehit uzman çavuş, eşyalarını toplamak için Bitlis'e gitmişti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2006 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BİTLİS'te, askeri aracın teröristlerin yola döşedikleri mayına çarpması sonucu şehit olan 5 askerden Jandarma Uzman Çavuş Hayrettin Karabıyık'ın memleketi Balıkesir'in Yaylacık Köyü'ne de ateş düştü. 4 yıldır Bitlis Bölükyazı'da görev yapan Karabıyık'ın bir süre önce İzmir Seferihisar'a tayininin çıktığı, eşi ve 3 kızını köyüne bıraktıktan sonra ilişiğini kesmek ve eşyaları toplamak için Bitlis'e gittiği öğrenildi.

Balıkesir'e 22 kilometre uzaklıktaki, 800 nüfuslu Yaylacık Köyü'nde büyük bir acı yaşanırken, şehit Karabıyık için ağıtlar yakıldı. 4 yıldır Bitlis Bölükyazı'da görev yapan 35 yaşındaki Hayrettin Karabıyık'ın bir süre önce İzmir Seferihisar'a tayininin çıktığı, ailesiyle köyüne geldiği, eşi Seval ve çocukları Gülfidan (10), Gülşah (5) ve Beste'yi (3) bıraktıktan sonra ilişiğini kesmek ve eşyaları toplamak için Bitlis'e gittiği öğrenildi. Şehit Uzman Çavuş Hayrettin Karabıyık'ın kardeşi Uzman Çavuş Servet Karabıyık'ın da Bitlis'in Tatvan'da görev yaptığı öğrenildi.

Başsağlığı dileklerini ?Vatan sağolsun'' diyerek kabul eden şehit annesi Gülfidan Karabıyık, oğlunun şehit haberini de diğer oğlu Uzman Çavuş Servet Karabıyık'tan aldığını söyledi. Gülfidan Karabıyık, ?Dün akşam oğlum Servet aradı. Ağabeyinin yaralandığını söyledi. Ardından şehit olduğunu öğrendik. İki oğlum da Bitlis'te görev yaptığı için içimde hep bir korku vardı. Hayrettin hep ?Korkma geleceğiz artık' derdi. Ne yazık ki gelemedi'' dedi. Karabıyık'ın babası Ali Doğan Karabıyık'ın ise yıllar önce bir trafik kazasında öldüğü öğrenildi.

EŞİ ŞOKTA

Şehit Karabıyık'ın eşi Servet Karabıyık ise acı haberi aldıktan sonra sinir krizi geçirdiği ve bir daha kimseyle konuşmak istemedi. Ailenin üç kızı Gülfidan, Gülşah ve Beste'nin ise Edremit'teki dedelerinin yanına gittiği ve cenaze için Balıkesir'e gelecekleri bildirildi.

TEPKİ VAR

Yaylacık Köyü sakinleri olaya büyük tepki gösterdi. Köy Muhtarı İrfan Avcı, Kurtuluş Savaşı'ndan sonra köyün ilk kez şehit verdiğini söyledi. Hükümetin teröre artık ?dur' demesi gerektiğini belirten Muhtar Avcı, ?Biz omuz omuza kardeşçe yaşamak istiyoruz ama bazı mihraklar bunu istemiyor. Kardeşi kardeşe kırdırıyor'' dedi. Köy halkından Ali Doğan Karabıyık, ?Bu hükümet döneminde terör yeniden fışkırdı. Başbakan, İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı olanları görmüyor mu? Çoluğumuzu çocuğumuzu askere göndermeye bile korkar olduk'' diye konuştu.

CENAZESİ YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Hayrettin Karabıyık'ın amcaoğlu ve bacanağı Bayram Karabıyık da ?PKK'ya, Apo'ya gelince onların insan hakkı var, yaşam hakkı var, bizim askerimize gelince bu hak neden yok'' diyerek tepkisini dile getirdi. Şehit Karabıyık'ın cenazesinin yarın Balıkesir'de Paşa Camisi'nde gerçekleştirilecek tören sonrası köyünde toprağa verileceği açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber