'Şiddet uygulayan SGK'dan yararlanmasın'

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Baki Karaer, sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların 6 ay boyunca SGK imkanlarından yararlanmamasını Çalışma Bakanlığına önerdiklerini belirtti.

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 29 Aralık 2014 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Şiddet uygulayan SGK'dan yararlanmasın'

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının artarak devam ettiğini belirten Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Baki Karaer, sağlıktaki dönüşümün siyasetin sürekli övündüğü bir konu olduğunu söyledi.

"Sürekli sağlıktaki dönüşümün başarısından bahsediliyor. Memnuniyet oranlarının yüzde 39'lardan, yüzde 76'lara çıktığından bahsediliyor" diyen Karaer, sağlık çalışanlarına yönelik fiziki şiddetin de sürekli arttığını kaydetti. Karaer, sağlıkçılara yönelik şiddetin önüne geçmek için de Çalışma Bakanlığı'na bir öneride bulunduklarını belirtti.

Medimagazin'de yer alan habere göre, 2002 yılından bu yana da vatandaşın sağlığa erişiminin 2,8'den 9'lara çıktığını söyleyen Karaer, "Bu ülkede sağlık hizmetlerine erişimin bu kadar kolay olması gayet iyi ama bunu söylerken, bundan övünürken, bu hizmeti sunan sağlık çalışanlarına sadece kısa bir teşekkürle geçiliyor. Bunun ötesi var mı? Yok. Memnuniyetin arttığı bir dönemde şiddetin arttığını görüyoruz. Özellikle son dönemlerde fiziki şiddetin gerçekten tırmandığını görüyoruz. Bu neden kaynaklanıyor. 2009 yılında Sağlık Sen olarak bakanlığa 'Şiddet geliyorum diyor. Buna lütfen dur diyelim' dedik. 2011 yılında bakanlıkla birlikte bir kampanya yaptık. 'Emeğe saygı şiddete sıfır tolerans' kampanyası. Arkasından bir takım tedbirler alındı, yeterli değildi ama iyiydi. Arkasından ilk defa bir meslek grubuna yönelik bir kanun çıkartıldı. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların tutuklu süresi içinde yargılanması gibi çok önemli bir karar çıktı ama bu da hızı kesmedi. Bunun uygulanması konusunda maalesef sıkıntılar yaşandı. Geçtiğimiz haftalarda Çalışma Bakanlığıyla yaptığımız toplantıda şunu önerdik; Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar 6 ay boyunca SGK'dan faydalanmasın. Sağlık giderlerini cebinden ödesin. Bu ciddi bir caydırıcılık olur diye önerdik. Bu tür tedbirlerin alınmış olmasına rağmen hala şiddetin aynı hızla devam etmesi şu anlama geliyor. Kurum sağlık çalışanlarına sahip çıkmıyor. Bu açık ve nettir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber