Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı / Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Aralık 2014 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Bütün bölgelerimizin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Yozgat, Giresun, Trabzon, Rize, Erzurum, Bingöl, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri ile Artvin'in kıyı kesiminin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın güney ve doğusu, Ege'nin kuzey ve kıyı kesimleri, Batı Karadeniz, Denizli, Uşak, Eskişehir, Samsun, Amasya, Ankara'nın kuzey ilçeleri ile Antalya'nın doğusunda kuvvetli olması beklenen yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Amasya, Samsun, Tunceli, Erzincan, Erzurum ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzeybatı kesimlerde 8 ila 14 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı yönlerden, kuzeybatı kesimler ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Göller Yöresi'nde yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/s), Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında fırtına (60-90 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege'nin kuzey ve kıyı kesimleri, Batı Karadeniz, Denizli, Uşak, Eskişehir, Samsun, Amasya, Ankara'nın kuzey ilçeleri ile Antalya'nın doğusunda kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Batı Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Göller Yöresi'nde yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/s), Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında fırtına (60-90 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KAR YAĞIŞI UYARISI: Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Eskişehir ve Kütahya çevrelerinde yoğun kar yağışı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Marmara, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber