Baykal: Kadrolaşma çatışma yaratacak

Haber Giriş : 15 Temmuz 2006 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümete yönelik 'kadrolaşma' eleştirisini sürdüren CHP lideri Deniz Baykal, mevcut tablo için "İstanbul'un işgalinden önceki Bizans gibi" dedi.

CHP Genel Başkanı Baykal, NTV'de, uzun süredir devletin çeşitli kesimlerinde kaygı verici bir kadrolaşma yaşandığını belirterek, "Devletin temel kurumlarında kadrolaşma, mevzilenme, birbirlerine tertip yapma ve kurban verme aşamasına gelinmesi endişe verici. Türkiye'de başta hassas kurumlar kadrolaşma var. Maalesef geldiğimiz noktada, devlet kadroları içinde gerçekleştirilmiş mevzileşmenin karşılıklı çatışma aşamasına tırmanabileceği anlaşılıyor. İçinde bulunulan tablo İstanbul'un işgalinden önceki Bizans gibi" dedi.

'Başbakan özür dilesin'

Bir süredir Türkiye'nin gerginliğe sürüklendiğini söylediğini de anlatan Baykal, gerginliğin ciddi bir kutuplaşmaya dönüştüğünü savundu. Danıştay'a yönelik silahlı saldırı sonrası Başbakan Erdoğan'ın "Bu olay bir komplodur. Anamuhalefet partisinin lideri komplonun içindedir" dediğini de anımsatan Baykal, şöyle konuştu: "Komplo deyişiniz işin içyüzünü gizleme çabasıdır. Türkiye'de dinci bir fanatik din adına böyle bir cinayeti işleyebilir diyemiyorsunuz. Bu tutum ileride daha ciddi tehlikeleri getirecektir. Komplo iddiasından dolayı özür dilemesi gerekir."

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber