Davutoğlu: 19 Ocak toplantı kararını Erdoğan'la birlikte aldık

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Cumhurbaşkanı'nın başkanlığında 19 Ocak'ta gerçekleştirilecek kabine toplantısına ilişkin MYK üyelerine, "19 Ocak'a devlet gününde birlikte karar verdik" bilgisini verdiği öğrenildi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Ocak 2015 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu: 19 Ocak toplantı kararını Erdoğan'la birlikte aldık

ŞEBNEM HOŞGÖR

Davutoğlu, geçen pazartesi partisinin MYK'sını ardından da MKYK'sını topladı. Edinilen bilgiye göre, toplantılarda ağırlıklı olarak kongre süreci ve seçim çalışmaları değerlendirilirken, kamuoyunda farklı yorumlara yol açan Cumhurbaşkanı'nın başkanlığındaki ilk kabine toplantısı da gündeme geldi.

Davutoğlu'nun 19 Ocak'ta Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilecek toplantıya ilişkin kurmaylarına "Bu tarihe devlet gününde birlikte karar verdik" açıklamasını yaptığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gayriresmi danışmanlığını yürüten İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı'nın 5 Ocak'ta kabine başkanlık edeceğini açıklamış Davutoğlu ise, "Bu tarihte böyle bir toplantı yok" diyerek Yıldırım'ı yalanlamıştı. Erdoğan'dan ise sözkonusu toplantının 19 Ocak'ta yapılacağı açıklaması gelmişti.

Bu tablo kamuoyunda Erdoğan ve Davutoğlu arasında görüş ayrılığı yaşandığı yorumlarına yol açarken, Ak Parti kurmayları, Davutoğlu'nun MYK'da verdiği bilgiler ışığında Milliyet'e sürece ilişkin şu açıklamayı yaptılar:

"Cumhurbaşkanı ve ekibinin kendi içlerinde yaptıkları değerlendirmelerde telaffuz edilen tarih 5 Ocak. Ancak bu tarih konusunda Başbakan ile görüşülmeden ve teyit alınmadan Yıldırım tarafından toplantının 5 Ocak'ta yapılacağının duyurulması durduk yerde sıkıntıya yol açıyor. Çünkü, 5 Ocak'ta Başbakan'ın programı var. Bunun üzerine haftalık olağan görüşmede konu değerlendiriliyor ve 19 Ocak tarihinde karar kılınıyor." Toplantılarda seçime ilişkin son kamuoyu anketlerinin de detaya girilmeden ana hatlarıyla üyelerin bilgisine sunulduğu öğrenilirken, üç araştırma şirketinin yaptığı anket sonuçlarına göre Ak Parti'nin oy oranının yüzde 48-52 arasında çıktığı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber