Savcı'dan Hakim'e tehdit: Tutuklarsan hesabı sorulur

Erzurum'da yasa dışı dinleme iddiasıyla gözaltına alınan ve serbest bırakılan 5 polisin dosyasına bakan Hakim Vildan Yeşilyurt'un Başsavcı vekili Hasan Kılıç tarafından "Tutuklama verirseniz hesabını sorarlar" şeklinde tehdit edildiği ortaya çıktı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 01 Ocak 2015 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Savcı'dan Hakim'e tehdit: Tutuklarsan hesabı sorulur

Osman Özgan

Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nde 2010-2013 yılları arasında görev yapan dönemin İstihbarat Şube Müdürü Hurşit Uçak ile istihbarat şube amirleri Arslan Kartal, Serkan Doğan, Yücel Bilgiç, Soysal Aktürk ve Cumhuriyet Savcısı Volkan Kavukçu, 'yasadışı dinleme' soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Savcıya ifade veren istihbaratçılar, tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Ancak davaya bakan hakimin Erzurum Adliyesi'nde görevlendirilen Vildan Yeşilyurt olduğunu öğrenen polislerin avukatları 'paralel yapıyla ilgili görüşleri nedeniyle hakimin tarafsızlığını yitirdiğini' iddia ederek reddi hakim talep etti. Cumhuriyet Savcısı Volkan Kavukçu, dava dosyasını 3. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Hakim Levent Varol'a devretti. Yargılamayı yapan Varol 5 istihbaratçıyı serbest bıraktı.

TUTKLAMANIN HESABI SORULUR

Geçici yetki ile Erzurum 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne görevlendirilen ve "reddi hakim" talebinin ardından dosya elinden alınan Pasinler Adliyesi Hakimi Vildan Yeşilyurt'un 29 Aralık günü söz konusu soruşturmayla ilgili odasında tehdit edildiği ortaya çıktı. Yeşilyurt'un tutanak altına aldığı olay şöyle yaşandı: "Yeşilyurt'un odasına gelen Erzurum Başsavcıvekili Hasan Kılıç ile Cumhuriyet Savcısı Metin Özyurt geldi. Ziyaretine geldiklerini belirtmesi üzerine Vildan Yeşilyurt ile Kılıç ve Özyurt hakimlik odasına geçti. Başsavcıvekili Kılıç, Hakim Yeşilyurt'a istihbaratçı polislerin dosyasını bildiğini ve dosyada hiçbir şey olmadığını söyledi. Kılıç daha sonra Yeşilyurt'a "Hakime Hanım, bu düzen böyle devam etmeyecek. Bugün yapılan haksızlıkların hesabı yarın sorulacak. Siz de bu hakimliğe görevlendirildiniz. Bu dosyada tutuklama kararı verirseniz yarın size de hesabını sorarlar" diyerek tehdit etti.

" SİZİN ADALETİNİZ GİBİ DEĞİL"

Hakim Vildan Yeşilyurt ise Kılıç'ın tehditlerine karşılık, "Merak etmeyin bizim adaletimiz sizin adaletiniz gibi değildir. Biz gelen evraka göre karar veririz" dedi. Hakim Yeşilyurt, bunun üzerine yaşanan olayla ilgili tutanak tuttu.

İşte o tutanak

"Erzurum Başsavcıvekili Hasan Kılıç, Yeşilyurt'u "Hakime Hanım, bu düzen böyle devam etmeyecek. Bugün yapılan haksızlıkların hesabı yarın sorulacak. Bu dosyada tutuklama kararı verirseniz yarın size de hesabını sorarlar" diyerek tehdit etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber