Mavi bayrakta hedef dünya ikinciliği

İSPANYA ve Yunanistan'ın ardından 397 mavi bayrak ile dünya üçüncüsü olan Türkiye, ikinciliği hedefliyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Ocak 2015 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mavi bayrakta hedef dünya ikinciliği

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Antalya Koordinatörü Lokman Atasoy, İspanya'nın 573, Yunanistan'ın 407 mavi bayrağa sahip olduğunu belirterek, 2015'te Yunanistan'ı geçerek ikincilik koltuğuna oturmak istediklerini, ülke genelinde bu yönde çalışma yaptıklarını belirtti.

Antalya'nın kent sıralamasında 197 mavi bayraklı plajla şehirler bazında dünya liderliğini omuzladığını aktaran Atasoy, "Antalya ile ilgili alçakgönüllü olmamıza gerek yok. En yakın takipçimiz 121 mavi bayrak ile İspanya'nın Valensiya şehri. Hemen ardından 117 mavi bayrak ile yine İspanya'nın Galiçya şehri geliyor. Dünya dördüncüsü ise 91 mavi bayrak ile Fransa'nın Paca şehri. Bu durumda Antalya'ya yaklaşmaları bile zor görünüyor" diye konuştu.

KENDİMİZLE YARIŞIYORUZ

Hedeflerini hep yukarda tuttuklarını kaydeden Atasoy, "Bir anlamda kendimizle yarışıyoruz. 2015 hedefimizde uluslararası kategoride hedef koyduk. Türkiye'yi dünya ikinciliğine taşımayı istiyoruz. Antalya, Türkiye'nin mavi bayrak sayısı bakımından çoğunluğunu elinde tutuyor, Türkiye'nin amiral gemisi durumunda. Burada mevcudumuzu az da olsa artırmayı, Türkiye'yi dünya ikinciliğine taşıyarak hakettiği konuma ulaştırmayı hedefliyoruz" dedi.

10 Ocak'ta Kuşadası'nda toplanacak ulusal jürinin ardından, başvuruların Nisan ayındaki uluslararası jüriye yönlendirileceğini vurgulayan Atasoy, "Antalya'nın dünyada yarışacağı rakibi yok. Kendimizi kanıtlama gibi bir derdimiz de bulunmuyor. Mevcut sayının korunarak kriterlerin sürekliliğini sağlamak, niteliği artırmak öncelikli hedefimiz. 2015 için tüm hazırlıklarımızı yaptık. Deniz suyu analizleri, altyapı durumları, çevre yönetimi, çevre eğitimi, güvenlik ve olanaklar ile ilgili tüm durumları kriterler kapsamında göz önüne alarak aday olmaya hak kazanan plajlarımızı belirledik. Yeni adaylarla birlikte tüm başvuruları ulusal jüriye sunmak üzere gönderdik. Oradan geçecek dosyalarımızın uluslararası jüriden de onaylanarak Mayıs ayında açıklanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

İbrahim LALELİ/ ANTALYA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber