Aydın MEM'den Külliye inşaatı

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 27 bin metrekarelik araziye içinde cami, yurt ve spor salonları bulunan ve Osmanlı-Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyan külliyenin inşasına başladı...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Ocak 2015 07:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aydın MEM'den Külliye inşaatı

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU

Aydın İl Milli eğitim Müdürlüğü, Nazilli'de, "imam hatip külliyesi" inşaasına başlayarak, Türkiye'de bir ilke imza attı. 27 bin metrekarelik arazi üzerine inşa edilecek külliyede, 36 derslikli bir Anadolu imam hatip lisesi, 300 öğrenci kapasiteli öğrenci pansiyonu, 500 kişilik kapalı spor salonu, iki adet spor tesisi ve cami bulunacak. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye'de bir ilke imza atarak, imam hatip okulları ile ilgili yeni bir açılım yaptı. Klasik okul binası yerine içinde cami, yurt, spor salonları bulunan kompleks bir yapı olan "külliye" modeline geçen Aydın İl Milli Eğitim, 2016-2017 eğitim öğretim yılında külliyeye ilk öğrencilerini kabul edecek.

2016'da tamamlanacak

Milli Eğitim Müdürlüğü, geçtiğimiz ay yapılan törenle külliyenin temelini attı. Didim'de bulunan bir Hazine arazisi ile takas edilen Nazilli'deki 27 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilecek kompleks yapıda, 36 derslikli bir Anadolu imam hatip lisesi, 300 öğrenci kapasiteli bir pansiyon binası, 500 kişilik kapalı spor salonu ile iki adet spor alanı yer alacak. "Nazilli İmam Hatip Külliyesi" adı verilecek yapının inşaat ihalesi geçtiğimiz haziran ayında yapılmıştı. Yer teslimi 1 Aralık 2014'te gerçekleştirilen arazi üzerine külliyeyi, Doku İnşaat şirketi yapacak. Külliyenin 22 Temmuz 2016'da teslim edilmesi planlanıyor.

Kuran kursu da yolda

Aynı bölgede bir de Kuran kursu külliyesi yapılması planlanıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden devirleri tamamlanan arazi üzerine yapılacak külliye, Osmanlı-Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyacak. Külliye, cami ile birlikte medrese, ibadet, imaret, türbe, kütüphane, hamam, aşevi, kervansaray, Çarşı, okul, Hastane, tekke, zaviye binalarından oluşan yapılar topluluğuna deniliyor. İslam toplumunun vakıf hukuku sistemi ve hayrat kavramını geliştirmesiyle ortaya çıkan külliyelerin en ünlü örnekleri Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber