Kaçırılan astsubay için bekleyiş sürüyor

Suriye sınırında kaçakçıları kovalarken kaçırıldığı iddia edilen Balıkesirli Astsubay Özgür Ö.'nün yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2015 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaçırılan astsubay için bekleyiş sürüyor

Öncü karakolunda görev yapan Astsubay Özgür Ö.'nün Türkiye-Suriye sınırında bir kaçakçı grubunun tespit edilmesi üzerine sıfır noktasına gittiği ve havaya ateş açarak kaçakçıları Suriye hududuna kadar kovaladığı iddia edildi.

Haber alınamayan Özgür Ö.'nün Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Dada Mahallesi'nden olduğu belirtildib Dada Mahallesi Muhtarı İhsan Dönmez, Astsubay Özgür'ün yıllar önce Dada'dan ayrıldığını söyledi. Dönmez, "Kendisini biliriz. Kaçırıldığını duyduk, çok üzüldük. Allah sağ salim aramızda dönmesini, ailesine kavuşmasını nasip etsin" dedi.

Astsubay Özgür Ö.'nün geçen yıl Balıkesir'in Edremit ilçesinde görev yaptığı, Kilis'e tayinin çıkmasının ardından Edremit'ten ayrıldığı öğrenildi.

Ayrıca Astsubay Özgür Ö.'nün Balıkesir'de eczane sahibi olan kuzeni Fatma Nuran Örs, haberi duyduklarında inanamadıklarını ve çok üzüldüklerini söyledi. Özgür Ö.'nün evli ve 3 çocuk sahibi olduğunu ifade eden Kuzen Örs, "Özgür'ün kuzeniyim. Kendisini en son yaz aylarının sonunda Kilis'e tayini çıktığı zaman gördüm. Veda etmek için ziyarete gelmişti. Şuanda ailece merak içindeyiz" dedi.

Özgür Astsubay'ın anne ve babasının da olayı öğrenince Kilis'e gittiği kaydedildi.

ASTSUBAY'DAN 5 GÜNDÜR HABER ALINAMIYOR

Kilis'in Yavuzlu köyü Ardıçlı mezrasında bulunan Öncü Hudut Karakolu Komutanı Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Özgür Ö'den 5 gündür haber alınamazken, bütün teknik imkanlar kayıp astsubayın bulunması için seferber edildi.

Edinilen bilgiye göre, 1 Ocak saat 18.30 sıralarında bir grup kaçakçının Suriye'den Türkiye'ye giriş yapmak için girişimde bulunması nedeniyle G3 piyade tüfeği ve beylik tabancasıyla kaçakçıların peşinden giden Öncü Hudut Karakolu Komutanı Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Özgür Ö.'den, 5 gündür haber alınamıyor. Karakol Komutanı'ndan irtibat kesilmesi üzerine Genelkurmay Başkanlığı ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) devreye girdi. Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün imkanları seferber edilerek, kaybolan astsubayın bulunması için çalışma başlattı. İnsansız Hava Araçları (İHA) olaydan sonra bölgeye yönlendirildi. Teknik destek vasıtaları ile son teknoloji kullanılarak kaybolan astsubayın götürülebileceği yerlerin tespiti için uydu sistemlerinden yararlanıldığı bildirildi. Bu arada, Suriye'den Türkiye'ye geçişlerin önlenmesi için sınır karakolları daha önce tank ve zırhlı araçlar ile personel takviyesi yapılmıştı. Bu son olaydan sonra sınır hattında Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay'dan Fırtına Obüsleri, tank ve zırhlı araçlar ile başta Öncü Hudut Karakolu olmak üzere sınır karakolları takviye edilerek namlular Suriye'ye çevrildi. Genelkurmay Başkanlığı ile MİT'den bir ekip bölgede gelişmeleri takip ediyor. MİT'in Suriye'deki yerel unsunlar ile görüşmelerini sürdürdüğü, kaybolan astsubayın bulunması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber