Ankara'da bazı ilçelerde okullar tatil

Yoğun kar yağışı nedeniyle birçok ilde okullar tatil edildi. Kar esareti yaşayan illerden biri de Ankara...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ocak 2015 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ankara'da bazı ilçelerde okullar tatil

Ankara'da, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle 6 ilçede ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının kent merkezinde, eğitim ve öğretimde aksaklığa yol açacak bir durum oluşturmaması nedeniyle eğitim ve öğretime devam edildiği belirtildi.

Ayaş, Bala, Çamlıdere, Güdül, Haymana ve Polatlı ilçelerinde ise ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiği kaydedildi.

Gün içerisinde alınacak meteorolojik bilgiler doğrultusunda, merkez ve diğer ilçeler ile ilgili gerekli değerlendirmelerin yapılacağı ifade edildi.

Açıklamada, ayrıca hamile ve engelli kamu personelinin bugün ve yarın idari izinli sayılmalarının, Ankara Valiliğince uygun görüldüğü bildirildi.

BAŞKENT'İN KARLA SINAVI

Başkent'te, etkili olan kar yağışı nedeniyle buz pistine dönen yollarda işe gitmeye çalışan sürücüler zor anlar yaşadı.

Başkent'te yollar buz pistine döndü. Yollarda ilerlemekte güçlük çeken sürücülerin, seyir halindeki diğer araçlara çarpması kaçınılmaz oldu. Kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilememesi için ana arterler ve bazı caddelerde kar kürüme ve yol tuzlama çalışması yapılıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre, Ankara'da kar yağışı bugün de aralıklarla devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber