'Tuzaklı' radar cezasına iptal

Radara yakalandığı için kendisine kesilen 172 lira para cezasına itiraz eden sürücü hakim tarafından haklı bulundu.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 07 Ocak 2015 07:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Tuzaklı' radar cezasına iptal

Eskişehir 1'inci Sulh Ceza Hakimi Kemal Karanfil, çevre yolunda otomobiliyle giderken radara yakalanıp polis tarafından kendisine kesilen 172 lira para cezasına itiraz eden S.P. adlı kadın sürücüyü haklı buldu.

Kendi aracıyla deneme sürüşü yaptı

Cezanın iptaline karar veren hakim Karanfil, "Öncelikle kişilerin can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla yapılması gereken trafik denetimlerini yol kullanıcılarına ceza vermek amacıyla bilgilendirme yapmadan kural ihlali yapmasını beklemek, araç sürücülerine tuzak kurulması anlamına gelecektir. Bu çağdaş hukuk devleti ilkeleri ile bağdaşmaz" dedi.

Hakim Kemal Karanfil, radar aracının karayolunun her iki yönünden kolayca görülebilecek şekilde konuşlanması gerektiğinin altını çizdi ve S.P. adlı sürücüye cezanın kesildiği yerde kendisinin de değişik zamanlarda deneme amaçlı aracıyla seyrettiğini, buradaki trafik akışının ortalama 80-90 kilometre olarak gözlemlediğini anlattı. Kararda, "Trafiğe çıkan kişilere bu şekilde ceza düzenlemek adil olmadığı gibi, sürücüleri taciz niteliği de taşımaktadır" ifadesine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber