Ankara dahil 29 ilde kar tatili uzatıldı

Aralıksız devam eden kar yağışı sonrasında Cuma günü okulların tatil edildiği iller.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2015 23:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ankara dahil 29 ilde kar tatili uzatıldı

ANKARA (AA) -

Ankara Valiliği, Milli Eğitime bağlı temel eğitim ve orta öğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime yarın da ara verildiğini duyurdu.

AFYONKARAHİSAR (AA) -

Afyonkarahisar'da eğitime yarın da ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik veriler ve kar yağışı sonrası oluşan aşırı buzlanma nedeniyle öğrencilerin sıkıntı yaşamaması için il merkezi ile merkez ilçeye bağlı köy ve beldelerdeki tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime yarın da ara verilmesine karar verildiği kaydedildi.

BARTIN

Bartın'da kar yağışı nedeniyle eğitim-öğretime yarın ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soğuk, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kent merkezindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim-öğretime yarın ara verildiğini söyledi. Demir, ilçelerle ilgili kararı kaymakamlıkların vereceğini sözlerine ekledi.

BİLECİK (AA) -

Bilecik'te etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle eğitime yarın da ara verilecek.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, gazetecilere yaptığı açıklamada, herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla il merkezi ile Osmaneli ve Pazaryeri dışındaki diğer ilçelerde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime yarın da ara verilmesinin uygun görüldüğünü bildirdi.

BİNGÖL (AA) -

Bingöl'de kar yağışı nedeniyle kent genelindeki okullarda eğitime bir gün daha ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, yaptığı açıklamada, soğuk ve don nedeniyle merkez ve bağlı tüm okullarda yarın da eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edilmişti.

BİTLİS (AA) - Hizan ilçesi

Bitlis'in Hizan ilçesinde, kar yağışı ve hava koşulları nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi

Hizan Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, yatılı okullar hariç ilçe merkezi ve bağlı köylerde Perşembe ve Cuma günü eğitime ara verildiği bildirildi.

BOLU (AA) -

Bolu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde hafta başından beri süren olumsuz hava koşulları yüzünden il genelinde tüm okulların Cuma günü tatil edildiği bildirildi. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de Cuma günü idari izinli sayılacağı kaydedildi.

DENİZLİ

Denizli'de kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle üç gündür eğitime verilen ara bir gün daha uzatıldı.

Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarının devam etmesinden dolayı mağduriyete meydan verilmemesi amacıyla 9 Ocak Cuma Sarayköy ve Beyağaç ilçelerindeki okullar hariç, ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime ara verilmesinin uygun görüldüğü belirtildi.

Açıklamada ayrıca, söz konusu uygulamanın geçerli olduğu yerleşimlerde aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacağı kaydedildi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, ilde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle okulların 9 Ocak 2015 Cuma günü tatil edildiği belirtildi.

DÜZCE

Düzce'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde eğitime bir gün daha ara verildiği bildirildi. Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğü belirtilerek, olumsuzluğa ve mağduriyete meydan vermemek amacıyla kentteki tüm okullarda eğitim öğretime 9 Ocak Cuma günü de ara verildiği kaydedildi.

ELAZIĞ

Elazığ'da olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın tatil edildi. Engelli ve hamile kamu çalışanlarının da idari izinli olacağı açıklandı.

Birçok ilde olduğu gibi Elazığ'da da etkisini gösteren kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle il genelinde okullar bugün tatil edilmişti. Hava sıcaklığının aşırı derecede düşmesi, buzlanma ve don olayının artacağı düşüncesiyle cuma günü de okulların tatil edilmesine, engelli ve hamile kamu çalışanlarının idari izinli sayılmasına karar verildiği açıklandı. Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamada,"Olumsuz hava koşulları nedeniyle 09.01.2015 tarihinde de eğitime ara verilmiştir. İlimize ilişkin Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden alınan verilerin değerlendirilmesi neticesinde, hava sıcaklığında aşırı düşme olacağı, buna bağlı olarak kuvvetli buzlanma ve don olayının artacağı beklendiğinden 09 Ocak 2015 tarihinde İl genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Bu süre zarfında Elazığ il ve ilçelerinde görevli tüm engelli ve hamile kamu çalışanları idari izinli sayılacaktır"

ERZİNCAN (İHA) -

Erzincan'da okullar yarında tatil edildi.

Erzincan'a yağan yoğun kar yağışı nedeniyle yolların buz pistine dönmesi ve sıcaklığın -15 dereceye düşebileceği ihtimali üzerine Erzincan Valiliği aldığı karar doğrultusunda Erzincan merkez ve ilçelerinde bulunan ilk, orta ve lise dereceli resmi ve özel okullarda 09.01.2015 Cuma günü eğitim ve öğretime ara verdi.

GİRESUN (AA) -

Giresun'da kar yağışı nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verileceği bildirildi.

Valilik açıklamasında, yoğun kar yağışı dolayısıyla üniversiteler hariç Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm okulların 9 Ocak Cuma günü tatil edildiği belirtildi.

KARABÜK (AA) -

Karabük'te kar yağışı, buzlanma ve don nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının iki gündür etkili olduğu, yarın da artarak devam etmesinin beklendiği bildirildi.

Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim-öğretime yarın ara verildiği belirtildi.

İl genelinde dünden beri eğitime ara verilmişti.

KARS

Kars'ta olumsuz hava koşulları dolayısıyla eğitime yarın ara verildi.

Kars Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, kentte etkili olan tipi ve buzlanmadan dolayı 9 Ocak 2015 Cuma günü okulları tatil ettiklerini belirtti.

KAYSERİ (AA) -

Olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bir gün daha ara verildiği bildirildi.

Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünden alınan son hava tahmin raporu çerçevesinde, kar yağışı ve buzlanma ile hava sıcaklığındaki aşırı düşüşün neden olabileceği riskler dikkate alınarak il genelinde eğitim-öğretime 9 Ocak Cuma günü de ara verildi.

KOCAELİ (AA) -

Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

KOÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, sıcaklık düşüşü, buzlanma ve don uyarısı nedeniyle eğitime yarın ara verildiği, 9-11 Ocak'taki sınavların ertelendiği bildirildi.

Açıklamada 2, 6 ve 11 Ocak'ta yapılamayan mazeret ve yarıyıl sonu sınavlarının 12-17 Ocak'ta, 12-13 Ocak'taki üniversite seçmeli ders sınavlarının ise 18-19 Ocak'ta gerçekleştirileceği belirtildi.

KONYA (AA) -

Kar yağışı, tipi ve beklenen don olayı nedeniyle Konya, Karaman ve Aksaray'da okullar cuma günü de tatil edildi.

Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, devam eden kar yağışı, fırtına ve beklenen don olayı nedeniyle Konya'nın ilçelerinin tamamı ve il merkezinde 9 Ocak Cuma günü ilk ve orta dereceli okulların 1 gün daha tatil edildiği belirtildi.

NEVŞEHİR (AA) -

Nevşehir merkez ve ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle merkez ile Derinkuyu, Kozaklı, Gülşehir, Hacıbektaş, Avanos, Ürgüp ve Acıgöl ilçelerinde eğitime yarın ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de izinli sayılacağı kaydedildi.

NİĞDE (İHA) -

Niğde'de hava muhalefeti ve yoğun buzlanma nedeniyle okullar 1 gün daha tatil edildi.

Niğde'de soğuk hava ve buzlanma nedeniyle 9 Ocak Cuma günü de okullar tatil edildi.

Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Hava Muhalefeti ve yoğun buzlanma nedeniyle il geneli tüm ilk ve orta dereceli okullar 09.01.2015 Cuma günü 1 gün süreyle tatil edilmiştir" denildi.

ORDU (AA) -

Ordu'da kar yağışı nedeniyle Aybastı ilçesi ile Akkuş'taki yatılı bölge okulu hariç il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verileceği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının devam etmesi nedeniyle Altınordu, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Fatsa, Gölköy, Gülyalı, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye, Perşembe, Ulubey ve Ünye ilçelerinde yarın eğitime ara verileceği belirtildi.

Açıklamada, Akkuş ilçesinde ise yatılı bölge okulu hariç ilçe merkezi ve tüm mahallelerde 9 Ocak Cuma günü okullarda tatil kararı alındığı kaydedildi.

RİZE (AA) -

Rize'de etkili kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verileceği bildirildi.

Rize Valiliğinin açıklamasında, il genelinde iki gündür devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildiği hatırlatılarak, olumsuz koşulların sürmesi nedeniyle eğitime yarın da ara verileceği belirtildi.

SAKARYA

Sakarya Valiliği olumsuz hava koşullarının devam etmesi nedeniyle kar tatilini bir gün daha uzatarak, öğretime bir gün daha ara verdi.

SAMSUN (AA) -

Samsun'da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı ilçelerde eğitime yarın ara verileceği bildirildi.

Samsun Valiliğinin açıklamasında, yarın Alaçam, Ayvacık, Asarcık, Bafra, Havza, Kavak, Ladik, 19 Mayıs, Salıpazarı, Terme ve Vezirköprü ilçelerindeki tüm okullarda eğitim öğretim yapılmayacağı belirtildi.

Açıklamada, Çarşamba ilçesindeki Gülören, Kabaceviz, Gökçeçakmak, Ağcagüney ilk ve ortaokulları, Ağcagüney ÇPL ile Değincek, Eğridere, Eğridere Kilisekıran, Eğridere Ortamahalle, Karakaya, Karakaya Karakuz, Köroğlu, Köroğlu Damat ilkokullarında, Tekkeköy ilçesindeki Akbaşlar, Yenidoğan, Yeşildere, Gökçedere, Yazılar, Kibarlar, Sarıyurt, Çınaralan, Antyeri, Çırakman Şehit Hayri Alkan ilkokulları ile Yaylageriş, Büyüklü, Güzelyurt, Yağbasan, Kahyalı, Hamzalı Gölceğiz Cumhuriyet ve Kutlukent Şehit Uğur Birinci ilk ve ortaokullarında eğitime bir gün ara verileceği, Tekkeköy'de taşımalı eğitim gören öğrencilerin ise idari izinli sayılacağı kaydedildi.

SİİRT

Siirt'te yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 9 Ocak Cuma tatil edildi.

TRABZON -

"Dün akşamdan beri etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde ulaşımda aksamalar meydana gelmekte, bazı bölgelere de elektrik verilememektedir. Ana sahil yolu ile ana sahil yolundan ilçe merkezlerine ulaşan yollarda Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerimiz çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir.

Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki tüm okullarımızda İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile 09.01 2015 tarihinde öğrenime ara verilmiştir.

VAN (İHA) - Özalp ilçesi

Van'ın Özalp ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar 1,5 gün tatil edildi.

İlçede etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Olumsuz hava şartları nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerde İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nca alınan karar gereği bugün öğleden sonra ve yarın tüm okullar tatil edildi. İlçedeki ilk, orta ve lise dereceli okullarda eğitime ara verilirken, tüm yolların ise açıldığı belirtildi.

YOZGAT (İHA) -

Yozgat merkez ilçe ve köylerinde soğuk hava ve buzlanma sebebiyle okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Yozgat'ta soğuk hava ve buzlanma sebebiyle Yozgat Merkez ilçe ve köylerinde okullar Cuma günü tatil edildi. Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Yozgat şehir merkezi ve merkez ilçeye bağlı köylerde aşırı soğuk, kar ve buzlanma sebebiyle Cuma günü okulların tatil edildiğini söyledi.

ZONGULDAK (AA) -

Zonguldak'ta kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle, il genelindeki okullar yarın tatil edildi.

Engelli, hamile ve kronik hastalığı bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelin yarın idari izinli sayılacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber