KOM şube müdürü çete diye dinlendi

Ülke genelinde usulsüz telefon dinleme iddailarına yönelik araştırma ve soruşturmalar çerçevesinde HSYK tarafından görevlendirilen başmüfettiş Karakan, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde el konulan iletişimin takibi ve telefon dinlemelerine ait hakim kararlarında detaylı inceleme başlatı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Ocak 2015 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KOM şube müdürü çete diye dinlendi

Karakan, binlerce mahkeme kararını tek tek inceleyip pek çok asker, siyasetçi, gazeteci, bürokrat, uzman ve emniyet mensuplarına yönelik usulsüz dinlemeler yapıldığını ortaya çıkardı. Karakan'ın tespit ettiği usulsüz telefon dinlemeleri kapsamında bir skandal ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı'nda (KOM) bir dönem Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü olarak görev yapan M.A.K., usulsüz dinlemelere hedef olduğu belirlendi. KOM'daki görevi sırasında başta Erol Evcil grubu olmak üzere ABD'lilere ait Glock silahların Irak'ta kaybolması ve Türkiye'ye kaçırılması ile Almanya'da işlenen seri cinayetlerin aydınlatılması olaylarının yer aldığı pek çok organize suç soruşturmasını yürüten M.A.K.'nin organize suç örgütüne yönelik gibi gösterilerek usulsüz olarak telefonlarının dinlendiği anlaşıldı.

Sahte isim bildirdiler

KOM'daki görevinden ayrıldıktan sonra 2.sınıf emniyet müdürü olan M.A.K.'la ilgili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nden 20 Mayıs 2009'da "organize suç örgütü" tanımlamasıyla Hasan Günday sahte ismiyle IMEI numarasına göre 3 aylık süre için önleyici dinleme kararı alındı. Bu kararın dolmasının ardından yine aynı mahkemeden 25 Ağustos 2009'da bu kez 3 aylık süre uzatımı izni alındı. Bu karar da yine M.A.K.'nın İMEİ numarası üzerinden ve Murat Oktay Bostancı sahte ismiyle alındı. EGM İstihbarat Dairesi Başkanlığı ve illerdeki bağlı birimlerindeki usulsüz telefon dinleme iddiaları kapsamında böylelikle, ülke genelinde çetelerle mücadele eden polis müdürü M.A.K., usulsüz ve yasadışı biçimde "çete kapsamında" dnlenerek büyük bir skandala imza atıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber