ATM'de Siber kapan

ATM'ye yerleştirdikleri kopyalama düzeneği ile hesapları boşaltan 2 kişi Siber Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Ocak 2015 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ATM'de Siber kapan

İSTANBUL'da emekliler hesaplarının boşaltıldığını belirterek savcılıklara başvurdu. Savcılık, olayın araştırılması için Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne talimat verdi. Ekipler yaptıkları araştırmada, paraların Bahçelievler'de bir banka ATM'sinden çekildiğini belirledi.

KAMERAYLA KAYIT

ATM'nin güvenlik kamerası görüntülerinde, 2 kişinin yüzlerini gizleyerek ATM'nin kart giriş haznesine kopyalama cihazı yerleştirdikleri tespit edildi. ATM'ye yerleştirdikleri gizli kamerayla da kartların şifrelerinin alındığı saptandı. Kartları kopyalayan çetenin, ikiz kartlara kart bilgilerini aktararak paraları gece ilerleyen saatlerde ATM'nin sakin olduğu anlarda çektikleri belirlendi.

POLİS PUSU KURDU

26 Aralık saat 03.00 sıralarında para çekmek için yüzünü gizleyerek ATM'ye gelen çete üyesi, ATM'nin güvenlik kamerasını yanında getirdiği yapışkan süngerle kapattı. Bu sırada polis harekete geçti. Operasyonda Yasin B., Okan Ç. ve sahte kartlarla komisyon karşılığı para çektirilen dizilerde oynayan Fatma G. gözaltına alındı. Yasin B. ve Fatma G. tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber