Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere faizsiz kredi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da TESKOMB tarafından düzenlenen programda konuştu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ocak 2015 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere faizsiz kredi

Toplantıda konuşan Başbakan Davutoğlu 'Ahilik geleneği dedim. Bilgi, ilim külliyelerde geçmişte şimdi üniversitelerde okutulur. Ahilik, ahlak esnaf ilişkileri içinde öğrenilir. Ahlakın dokunduğu yer sınandığı yer çarşılardır. Onun için Ulu Erenler ahiliği çarşılarda ihya ettiler. Emin olunuz. İyi okullarda okuduk hamdolsun. 2 Bölüm bitirdik, yüksek lisans doktora yapma fırsatımız oldu. Ama bütün bunlardan daha fazlasını babamın dükkanında dostları ile olan ilişkilerinde öğrendim' dedi.

TÜRKİYE, YAZAR KASA FIRLATILAN DÖNEME DÖNMEYECEK

Herşeyden kısabilir tasarruf yapabiliriz ama esnafımızın huzuru ve refahından yapamayız. Siz bu toplumun ortadireğisiniz. Çok geniş kitlelerle toplumun huzurunu ve bekasını temsil ediyorsunuz. Herkese yaşayan bir ders veriyorsunuz. Her zaman sizlerin yanında olacağız. Bir daha bu ülke esnafın yazar kasa fırlattığı o döneme dönmeyecek. Düşünün 2002'de faiz yüzde 56 idi esnaftan yüzde 47 faiz alınıyordu şimdi bu rakam yüzde 4'lere kadar düştü. Kredi tutarının 153 milyondu 2002'de şimdi 12 milyar. İşte bereket bu. Biz büyük petrol kaynakları keşfetmedik, bazı ülkelere yapıldığı gibi yüz milyar dolarlar bize verilmedi. Biz esnafımızdan aldığmız vergileri, damla damla topladığımız vergileri hep kendi babalarımızdan gördüğümüz esnaf ahlakı ile en iyi şekilde kullanıp Allah bunlara haram kullandırmasın diye bütçemizi bağlıyoruz. 2015 Bütçesi bunun için bereketli bir bütçe olacak. 2002'de 31 bin şirket açılmıştı çoğu kapandı.

ESNAFA FAİZSİZ KREDİ MÜJDESİ

Bu meslekleri yaşatmak görevse hatta görev değil büyük bir emanetse kültürel mirassa kredi de faiz düşünülebilir mi? Bu meslekte çalışanlara faizsiz kredi verilecek. Bu aslında toplumumuzda ahlakı da edebi de öğretir. Bir çırak kalfanın, kalfa ustanın yanında nasıl davranır bu da yavaş yavaş öğrenir. Esnafta bu olmaz. 3 Yıl ustalık belgesi olup yeni işyeri açan kardeşlerimize yine yüzde 75 dediler yetmez dedim onlara da faizsiz kredi. Madem bu dönemi geçmiş bir de ahi kuşağını bağlayıp yola çıkmış bize de yolun hayırlı olsun demek gerek.Ona bereket olsun, hayrolsun yolun ve rızkın helal ve hayrolsun diye ona faizsiz kredi vereceğiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber