Savcı, yeğeni için 40 kurban kestirdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2006 13:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'in Çifteler İlçesi'nde görev yapan Cumhuriyet Savcısı Ataman Karapınar, boğulma tehlikesi geçiren yeğeninin yeniden sağlığına kavuşması üzerine 40 kurban kestirdi, hayvanların etlerini ise bin yoksul aileye dağıttırdı.

Bir hafta önce havuzda yüzerken boğulma tehlikesi geçiren alkoloji mühendisi Ersin Karapınar (23), 8 dakika suyun altında kalırken, Şaban Arıcı adlı vatandaş tarafından kurtarıldı. Ambulansla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören genç, yeniden hayata döndü. Ersin Karapınar hastaneden taburcu edilirken, Çifteler'deki ailesiyle kavuşması sırasında duygusal anlar yaşadı. Çifteler Cumhuriyet Savcısı Ataman Karapınar, misafir olarak yanına gelen yeğeninin boğulma tehlikesi geçirmesi üzerine 40 kurban adağında bulundu. Savcı Karapınar, yeğeninin yeniden sağlığına kavuşup ilçeye geri dönmesiyle bu adağını yerine getirdi ve 40 küçükbaş hayvan kestirdi. Hayvanların 4'ü Karapınar ailesinin evinin önünde dualarla kurban edilirken, diğer hayvanlar da mezbahada kesildi. Savcı, kurbanların etlerinin bin yoksul aileye dağıtılmasını isterken, ilçede mevlit okuttu.

Ersin Karapınar, kendisini kurtaran Şaban Arıcı'ya fotoğrafını hediye ederek, "Suyun altında 8 dakika kalmışım. Ölümden döndüm. Çok farklı bir şey. Allah kimsenin başına vermesin. Hiçbir şey de hatırlamıyorum. Yüzme biliyordum ama panikten dolayı bu durumla karşılaştım. Şaban Arıcı'ya kendi canını tehlikeye atıp, beni suyun altından çıkararak yeniden hayata dönmeme vesile olduğu için teşekkür ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber