16 Ocak 2015'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2015 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
16 Ocak 2015'ten önemli gündem başlıkları

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehit polis memuru Kenan Kumaş'ın ailesini ziyaret edecek.

(Trabzon)

2- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AA Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00)

3- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, düşünce platformu "Fikir Sofrası" tarafından Avusturya'da düzenlenen "Türkiye Ekonomisindeki Gelişmelerin Uluslararası İlişkilere Yansıması" konulu toplantıya katılacak.

(Viyana)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, valiliği, rektörlüğünü, belediyeyi ve AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek, MÜSİAD Genel Kuruluna katılacak, kentsel dönüşüm alanlarında ve İller Bankası okul inşaatında incelemelerde bulunacak,

(Adıyaman/09.30-15.00)

5- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Basın Onur Günü ve Gazetecilik Yarışması'nın ödül törenine katılacak.

(Kocaeli/10.00)

6- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hindistan Dışişleri Bakanı Sushma Swaraj ile kahvaltıda bir araya gelecek.

- Çavuşoğlu, Swaraj ile ikili görüşmesinin ardından düzenleyeceği basın toplantısıyla Elektronik Arşiv Projesi'ni (e-arşiv) kamuoyuna tanıtacak.

(Ankara/09.30/10.30/15.00)

7- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Avusturya'da, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Bilim ve Araştırma Bakanı Reinhold Mitterlehner ile görüşecek, Türk iş adamları derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelecek, büyükelçilik tarafından verilen resepsiyona ve Liechtestein Sarayı'ndaki "Fikir Sofrası Toplantısı"na katılacak.

(Viyana)

8- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Şehitlik Camisi'ni ziyaret edecek, Küresel Gıda ve Tarım Forumu kapsamında düzenlenen FAO çalışma toplantısına, "Uluslararası Yeşil Hafta Fuarı"na ve Avrupa Türk Demokratlar Birliğince verilen akşam yemeğine katılacak.

(Berlin)

9- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İTÜ Taşkışla Kampüsü'nde İTÜ Bilim Okulunun açılış törenine katılacak.

(İstanbul/14.30)

10- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, basın toplantısıyla 2014 yılını değerlendirecek, 2015 yılında yapılacak faaliyetler hakkında bilgi verecek ve 2019 yılı hedeflerini açıklayacak, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliğinin KKTC Su Temin Projesi'nin tanıtım programına katılacak.

(Ankara/10.00/19.00)

11- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Belek Cornelia Diamond Otel Cornelia De Luxe'de "Sağlık Bakanlığı Koordinasyon, Değerlendirme ve Planlama Toplantısı"na katılacak.

(Antalya(09.00)

12- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, işadamı Ahmet Keleşoğlu'nun Mürşit Pınar Cami'sindeki cenaze törenine katılacak.

(Konya/12.00)

13- TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda Maden Kanunu Tasarısı'nın görüşülmesine devam edilecek.

(10.00)

14- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Cizre'de basın açıklamasına katılacak.

(Şırnak)

15- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "İl Halkla ilişkiler Başkanları Toplantısı"na katılacak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek, valiliği ve belediyeyi ziyaret edecek.

(Kırşehir/10.30-14.00)

16- MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, MHP il başkanlığında basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/14.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Mısır'da, darbe karşıtı Ulusal İttifak'ın çağrısıyla "Özgürlük ve Onur İçin İlerleyin" adı altında cuma gösterileri düzenlenecek.

(Kahire)

EKONOMİ

1- Merkez Bankası, 2014 Kasım ayına ilişkin kısa vadeli dış borç stoku verilerini ve Ocak ayı beklenti anketini açıklayacak.

(Ankara/10.00/14.30)

2- Türkiye İstatistik Kurumu, Kasım 2014'e ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu 3. haftası 5 maçla tamamlanacak.

- F Grubu'nda Fenerbahçe Ülker, Yunanistan'ın Olympiakos, E Grubu'nda Galatasaray Liv Hospital, Sırbistan'ın Kızılyıldız takımıyla karşılaşacak.

(İstanbul/20.00/Belgrad/22.00)

2- Kulüpler Birliği Vakfı üyeleri, 2014-2015 sezonu ilk yarı değerlendirmesini yapmak, gündemde olan konularla ilgili fikir alışverişinde bulunmak amacıyla Türkiye Futbol Federasyonu temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Antalya/14.00)

3- Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Kış Semineri'ne devam edilecek.

(Antalya)

4- Erkekler Voleybol 1. Ligi'nde, 13. haftanın ilk maçında Halkbank ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(Ankara/14.00)

5- Futbol takımlarının Antalya'daki ikinci yarı hazırlıkları ve özel maçları takip ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber