Uzman erbaşların maaşlarına zam yapılacak

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Uzman erbaşların maaşına yüzde 20, üst rütbeli diğer personellerin maaşına ise yüzde 7 ila 12 arasında zam yapılacağını açıkladı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Ocak 2015 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uzman erbaşların maaşlarına zam yapılacak

Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, "Uzman Erbaşlar lojman ve sosyal tesislerden tam olarak yararlanacak mı, ücretlerinde ve özlük haklarında iyileşme olacak mı?" gibi soruları Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın cevaplaması istemiyle önerge verdi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz: Uzman Erbaşlara yüzde 20, diğer rütbeli personellere ise yüzde 7 ila 12 arasında zam yapmayı planlıyoruz. Sadece uzman erbaşlara değil, iç güvenlik harekat bölgesindeki personelin tamamının tazminatlarında artışlar da yaptık. Ayrıca risk bölgesi yüksek personellere ilave tazminat verilmesini de sağladık.

MAKAM TAZMİNATI ALMAYAN PERSONELE 100 LİRA ZAM

MİT ve Emniyet sınıfı personellerin emeklilerinde olduğu gibi makam tazminatı almayan personellerimize ek olarak 100 lira artış sağladık. Derecelerine göre astsubaylara verilen ek göstergenin 2/3'ü oranında ek göstergeyi uzman erbaşlara da sağladık.

YURT DIŞI'NDA GÖREVLİ PERSONELE ZAM

Barışı destekleme ve koruma harekatı kapsamında görev yapan personellerin gündeliklerinde artış sağladık. Afganistan'daki görevli personele 30 dolar, Bosna Hersek, Kosova ve Arnavutluk gibi ülkelerde ise görev yapan personelimizin gündeliklerine 5'er dolar artış yaptık.

SOSYAL HAKLARDA YAPILAN İYİLEŞTİRMELER

Hastanelerde üst rütbelilerin muayene öncelik sırasını kaldırıp, statü ayrımını ortadan kaldırdık. Yaş haddinden erken emekli olmak zorunda kalacak olan uzman erbaşlıktan astsubaylığa geçen personelin mağduriyetinin önlenmesi için yaş hadleri üst çavuşlar için 46'dan 52'ye, başçavuşlar için de 49'dan 54'e çıkarttık.

MAZARET İZİNLERİ MEMURLARLA PARALEL HALE GETİRİLDİ

TSK personeli için mazeret izinlerini, Devlet Memurları Kanunu'nda yapılan iyileştirmelerle paralel hale getirdik. Uzun süreli tedaviye ihtiyaç duyanlar için hava değişimi yapmaları için imkan sağladık.

MALİ KONULARDA DEVAM EDEN ÇALIŞMALAR

TSK personellerinin özlük haklarını tek gösterge tablosu ile düzenleyeceğiz. Uzman Erbaşlara yüzde 20, diğer rütbeli personellere ise yüzde 7 ila 12 arasında zam yapmayı planlıyoruz.

LOJMAN ÇIKMAYAN PERSONELE 460 LİRA DESTEK

Lojman tahsis edilmeyen personellere yaklaşık 460 lira artış sağlamayı planlıyoruz. Nöbet, atış, tatbikat, eğitim vb. nedenlerle fazla mesai yapan personele de aylık 700 liraya kadar fazla mesai ücreti vereceğiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber