İnsan tacirlerine 'askeri' destek: 2 astsubay ile 1 uzman çavuş tutuklandı.

Haber Giriş : 19 Temmuz 2006 08:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Silopi'de insan kaçakçılığı soruşturmasında 2 astsubay ile 1 uzman çavuş tutuklandı. Sınırda görevli zanlılar, kaçak geçişleri sağlamak amacıyla termal kameraları kapatmış

Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen insan kaçakçılığı soruşturmasının 2. aşamasında, 9 astsubay ve uzman çavuş gözaltına alındı. Mahkeme 2 astsubay ile 1 uzman çavuşu tutuklarken, tutuklanan bir astsubayın Silopi İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Kaçakçılık ve Organize Suçlar Birim Amiri olduğu öğrenildi.

Milliyet'in aldığı bilgiye göre, 3 bin dolar karşılığı Zaho-İstanbul hattında insan kaçakçılığı yapan bir şebekeye yönelik operasyonda, önceki gün 9 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensubu gözaltına alındı.

Mahkemeye gönderilen 2 astsubay, 1 uzman çavuş tutuklanarak cezaevine konuldu. 6 TSK mensubu ise, tutuksuz yargılanacak.
Soruşturmada ilginç bilgiler de gün ışığına çıktı. Zanlı olan TSK mensuplarının daha önce tutuklanan sivil baş organizatör Y.B. ile telefon görüşmeleri yaptıkları ve sınırdan insan geçirme konusunda anlaştıkları belirlendi.

Sınır karakollarında görevli zanlıların, şebeke üyelerinin sınırdan kaçak geçmesini sağlamak amacıyla sınır boyunun gözetlenmesinde kullanılan termal kameraları kapattırdıkları saptandı. Zanlıların şebekeye termal kameraların kapatılma saatlerini vererek yardımcı oldukları anlaşıldı.

150 - 200 dolar

Zanlıların, askerlere yanlış noktalara atış yapma talimatı verdikleri, kaçakların tam ters istikametten sınırdan geçiş yaptıkları da belirlendi. Zanlıların, kaçak geçen adam başına şebekeden 150 - 200 dolar aldıkları ve gecede 20 - 30 arası kaçağın yasadışı yollardan sınırdan geçiş yaptığı tespit edildi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber