Yüce Divan oylaması 20 Ocak'ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Grup Yönetim Kurulu üyelerini önceki akşam Cumhurbaşkanı Sarayı'nda kabul etti.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Ocak 2015 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yüce Divan oylaması 20 Ocak'ta

ŞEBNEM HOŞGÖR

Akşam yemeğiyle başlayıp, sohbetle devam eden ve yaklaşık 3,5 saat süren görüşmede, Erdoğan 4 eski bakanının haklarındaki Soruşturma Komisyonu raporu görüşmelerinin Genel Kurul'da ne zaman yapılacağını sordu. Grup Başkanvekillerinin yanıtıyla, Genel Kurul'daki Yüce Divan oylamalarının tarihi de netleşmiş oldu. Grup Başkanvekillerinin Erdoğan'a, "Salı günü (20 Ocak) yapıyoruz" yanıtını verdikleri öğrenildi.

AK Partili vekiller özellikle sosyal medayada büyük tartışma yaratan 16 Türk devletinin üniformalarını giyen tören kıtasıyla ilgili beğenilerini dile getirince ise Erdoğan, "Yukarıdan önerdiler. Hoşumuza gitti yaptık" bilgisini verdi. Erdoğan'ın bu sözlerine şaşıran vekillerden "Yukarısı mı? Yukarısı siz değil misiniz?" sorusu geldi. Erdoğan bunun üzerine, "Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı önerdi" açıklamasını yaptı. Görüşmede 19 Ocak'ta ilk kez başkanlık edeceği kabineyi seçime kadar birkaç kez daha toplayacağının sinyalini veren Erdoğan'ın, "rutin" aralıklarla değil "ihtiyaç gördükçe" kabineyi toplantıya çağıracağını söylediği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber