Siirt'e polis okulu jesti

Haber Giriş : 19 Temmuz 2006 08:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet, PKK'nın geçiş yolunda olması, ders verecek hoca ve öğrencilerin yatacak yeri bulunmamasına rağmen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim bölgesi Siirt'e Polis Meslek Yüksekokulu açıyor.

Aydın'daki polis meslek yüksekokulunu, üniversite mezunu polis adayları için polis meslek eğitim merkezine dönüştüren Emniyet, bu okulun yerine açılacak yeni meslek yüksekokulu için Siirt'i tercih etti. Emniyet, bu iş için, Siirt'in dışındaki Kasaplar Deresi mevkiine daha önce Borsa Lisesi olarak inşa edilen, ancak hizmete girmeyen binayı seçti. Kasaplar Deresi'nin PKK militanlarının geçiş güzergâhının üzerinde olması ise okulun güvenliği konusunda endişe uyandırdı. Güvenlik için, bina çevresine sekiz gözetleme kulesi yapıldı.

Eylül ayında açacağı yüksekokulda görev yapacak eğitim görevlisi de bulamayan Emniyet'in bu ihtiyacının yerel unsurlardan karşılanacağı öğrenildi. Eksiklikler bununla da bitmiyor. Okula müdürlük yapacak 1. sınıf emniyet müdürü de bulunamadı. Bunun üzerine; İkinci Sınıf Emniyet Müdürü Ünsal Kaya, 'müdürvekili' olarak atandı. Ayrıca eski lise binasının, yatılı 270 öğrencinin barınmasına uygun olmadığı da belirtildi. Siirt'te öğrencilerin kent içinde bulunacak ayrı bir binada yatırılması ve taşımalı eğitim yapılmasının planlandığı öğrenildi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber