Soruşturmalık müdür icraatta!

Haber Giriş : 19 Temmuz 2006 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bodrum Müzesi'nin latinceye benzetilmeye çalışılan yazılar yazdırdığı ve kendi armalarını koydurduğu ortaya çıkan eski müdür Alpözen, hâlâ müzeye girip televizyonlara yaptıklarını anlatabiliyor. Alpözen'in bu tavrı 'pes' dedirtti

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi eski müdürü Oğuz Alpözen, görev yaptığı dönemde müzenin çeşitli yerlerine kendi armasını kazıttığı ve zindanın girişine latinceye benzer yazılar yazdırdığı ortaya çıkmasına rağmen yaptıklarıyla gurur duymaya devam ediyor. Alpözen'in, bir televizyon programı için gittiği müzede yapılan çekimlerde sergilenen eserleri göstererek, "Bunları ben yaptım, benim beynimin eseri" demesi izleyenleri şaşırttı.

'KAPATILDI' DEDİĞİ BÖLÜMLERİ GEZDİ

NTV'de yayımlanan ve Ahmet Yeşiltepe'nin hazırlayıp sunduğu "Müze Ziyaretçisi" programı, beşinci bölümünü Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nde gerçekleştirdi. Program kameralarıyla birlikte müzeyi gezen eski müdür Oğuz Alpözen'in rehberlik yaparken kullandığı karmaşık sözler, hem program yapımcısını, hem de izleyenleri şaşkınlığa uğrattı. Alpözen, daha önce kapatıldığını iddia ettiği bölümleri de rahatça gezdi.

KENDİ ARMASINI BİLE İŞLETMİŞTİ

Müzede uzun süre görev yapan Alpözen'in müze içerisinde yer alan zindanın girişine yanlış bir latince ile " Inde Deus Abest" (Tanrının Olmadığı Yer) yazısını yazdırmıştı. Yazının sahte olduğunun ortaya çıkarılması, ziyaretçilerin yanlış bilgilendirilmesini önlemişti.

Alpözen'in "Benim beynimin ürünü" dediği icraatları bu yazıyla sınırlı kalmamış, eski müdürün kendisine şövalye arması çizdirerek mermere işlettiği ve bu armaları müzenin 5 değişik yerine monte ettirdiği de ortaya çıkmıştı. Program yapımcısı Yeşiltepe, 265 şovalyenin armasının yanına kendi armasını işleten Alpözen'in müzeye yaptığı hizmetler nedeniyle bu kadarını hakettiğini düşündüğünü de yine program esnasında aktardı. Alpözen'in kendi armasını işlettiği bölümler arasında müzede sonradan onarılan bir minare ile kaledeki bir kuyunun kapağının da olduğu tespit edilmişti. Alpözen'in tüm bunlara rağmen, televizyon kameralarıyla birlikte müzeyi gezmesi ve "Bunlar benim beynimin ürünü" ifadesini kullanması büyük tepki çekti.

MÜDÜR: HABERİM YOKTU

Bodrum Arkeoloji Müzesi Müdürü Yaşar Yıldız, Alpözen'in müzeyi gezmesinden haberi olmadığını söyledi. Gerekli iznin bakanlıktan alınmış olabileceğini belirten Yıldız, böyle bir olaya izin vermeyeceğini kaydetti. Çekim günü müzede olmadığını belirten Yıldız, Alpözen'in kapatıldığını iddia ettiği bölümleri rahatça gezmesine de dikkat çekerek, Alözen'in çelişki içerisinde olduğunu savundu.

Yeni Şafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber