İnsan ticareti çetesinde asker ve polis de var

Haber Giriş : 20 Temmuz 2006 08:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ta insan tacirlerine yönelik yapılan operasyonda iki başçavuşla bir uzman çavuş tutuklandı. Yalova'da ise nüfus müdürüyle bir polis şefi gözaltına alındı

Şırnak ve Yalova'da gerçekleştirilen iki ayrı insan kaçakçılığı operasyonuna asker ve polisin de adı karıştı. Şırnak'ta kaçaklar sınırdan geçirilirken termal kameraları kapattığı belirlenen iki başçavuşla bir uzman çavuş tutuklandı. Fuhuş için gelen yabancı uyruklu kadınlara geçici ikamet tezkeresi ve sahte evlilik yoluyla Türk vatandaşlığı sağlayan Yalova Pasaport ve Yabancılar Şube Müdürü Y.G. ile Yalova Nüfus Müdürü K.Z. gözaltına alındı.

Kuzey Irak'tan Türkiye'ye kaçak getiren bir şebekeyi takibe alan Şırnak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Y.B. ve sekiz adamını yakaladı. Zanlılar tutuklanarak cezaevine konuldu. Y.B.'nin, Silopi'deki Botaş Jandarma Karakolu ve sınır taburunda görevli yedi astsubay ve iki uzman çavuşla bağlantısı tespit edildi ve dokuz asker gözaltına alındı. Bu askerlerden başçavuş M.K. ile başçavuş İ.A. ve uzman çavuş M.U. da tutuklandı. Üç askerin, kaçak göç sırasında termal kameraları kapattığı, her insan için 300-500 dolar aldığı belirlendi.

Sahte evlilik 5000 dolar

Yalova Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü de turist vizesiyle fuhuş amaçlı Türkiye gelen yabancı kadınlara geçici ikamet tezkeresi ve sahte evlilik yoluyla vatandaşlık sağlayan başka bir şebekeyi takibe aldı. Telefonları dinlenen şebekenin, Yalova Nüfus Müdürü K.Z., Yalova Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şube Müdürü Y.G. ile bir polis memuru ve bir nüfus memuruyla bağlantısı belirlendi. Aralarında K.Z., Y.G., polis ve nüfus memurlarının da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Şebekenin, sahte evlilik ve vatandaşlık için 3-5 bin, geçici ikamet tezkeresi içinse 300-500 dolar ödediği ortaya çıktı.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber