?Böcek'ten korkan vekil cihaz icat etti

Haber Giriş : 22 Temmuz 2006 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Reha Taşkesen'in özel görüşmelerinin dinlendiği iddialarıyla yeniden gündeme gelen ?böcek' tartışmasına milletvekilleri de katıldı. Vekiller, TBMM çatısı altında yaptıkları görüşmelerin dinlenip dinlenmediği endişesi yaşıyor.

CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan ise çözümü kendisi buldu. Bilişim teknolojileri konusundaki uzmanlığını devreye sokan Seyhan, bilgisayarı aracılığıyla da kontrol edilebilen bir alet geliştirirek telefonlarının dinlenmesinin önüne geçti.

CHP'li Seyhan, dizüstü bilgisayarıyla da yönlendirebildiği cihazı, eski radyo ve televizyon parçalarını kullanarak geliştirdi. Bulunduğu ortamdaki konuşmaların dinlenmesini engellemeye yarayan cihaz, ses frekanslarını vakumlayarak dışarıya şifreli bir şekilde veriyor. Böylece milletvekili Seyhan'ın sesi, dinlenme durumunda bozuk ve anlaşılmaz olarak karşı tarafa gidiyor.

Telefonlarının dinlenmesini umursamadığını da belirten Seyhan, ?Ben sadece özelimi koruyorum. Ailevi, özel yaşamımın başkaları tarafından irdelenmesini içime sindiremem? dedi. Seyhan, TBMM'nin odalardaki kablolu telefonların dinlenmesi için önlem alabileceğini ancak cep telefonları için bunun mümkün olmadığını da anlattı.

MECLİS GÜNDEMİNDE

ANAVATAN'lı Hüseyin Özcan da Taşkesen olayını örnek göstererek TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, telefonların dinlenmesine karşı bugüne kadar bir önlem alınıp alınmadığını sordu.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber