Soğuk hava sebze ve meyve fiyatlarını vurdu

Türkiye genelinde hakim olan soğuk hava, pazarlardaki sebze meyve fiyatlarını etkilerken, bazı sebze ve meyvelerdeki yüzde 100 fiyat artışı dikkat çekti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2015 14:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Soğuk hava sebze ve meyve fiyatlarını vurdu

Alışveriş yapan vatandaşlar, fiyatlardan dert yakındı. Sebze ve meyve fiyatlarından neredeyse yüzde 100'e yakın bir artış yaşanırken, vatandaşlar alışveriş yapmakta zorluk çekti. Sebze ve meyvelerde oldukça seçici davranan vatandaşlar, bazı sebzelerin yüzde 100 zamlandığını görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

Zamlı fiyatların Mart ayı sonuna kadar sürebileceğini ifade eden pazarcı esnafı Mehmet Şahan, soğuk havalarla beraber fiyatların zamlandığını belirterek "Kış mevsiminin soğuk ve yağışlı geçmesinden dolayı Antalya bölgesindeki sebze seraları soğuk ve yağışlı havadan olumsuz etkilendi. Bu etkilenmenin ardından doğal olarak sebze fiyatlarında hayli bir artış yaşandı. Sebzelerde patlıcan, biber, domates ve salatalıkta gözle görülen artışlar yaşanırken meyvede de mandalina, limon ve ayva zamlanan ürünler arasında yer aldı. Sebzelerde patlıcanın kilogram fiyatı 3 TL iken 6 TL'ye çıktı. Salatalığın kilogram fiyatı 2 TL iken yüzde 100 zamlanarak 4 TL'ye çıktı. Domatesin kilogram fiyatı 2 TL'den 3,5 TL'ye çıkarken biberin ise kilogram fiyatı 3 TL'den 5 TL'ye çıktı" dedi.

Pazarcı esnafı Mehmet Şahan, Ödemiş ilçesinin yeni bir pazar yerine ihtiyacı olduğunu ve yetkililerden yardım beklediklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber