5 Şubat 2015 tarihli önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2015 00:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 Şubat 2015 tarihli önemli gündem başlıkları

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan'ı, Başbakanlık Resmi Konutu'nda ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/14.30/12.30/16.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, laikliğin Anayasa'ya girişinin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılacak.

(Ankara/10.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, ABD'de, Başkan Barack Obama'nın katılımıyla gerçekleştirilecek 63'üncü ''ulusal dua'' kahvaltısına ve liderler yemeğine katılacak.

(Washington)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Finlandiya Avrupa Isleri ve Dıs Ticaret Bakanı Lenita Toıvakka ve Kolombiya Büyükelçisi Fernando Panesso Serna ile ayrı ayrı görüşecek.

(Ankara/10.00/11.15)

3- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Azerbaycan'da, Başbakan Yardımcısı Abid Şerifov, Ekonomi ve Sanayi Bakanı Şahin Mustafayev ile görüşecek, Türk işadamlarıyla bir araya gelecek.

(Bakü)

4- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ülkesel Tarım Envanteri Takip Sistemi Bilgilendirme Toplantısı'na katılacak.

- Bakan Eker ayrıca, "Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı"nın açılış törenine katılacak, valiliği, belediye başkanlığını ve AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek.

(Ankara/10.00/Gaziantep/14.30-18.30)

5- Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, THY yeni kargo terminalinin açılışına katılacak.

(İstanbul/14.00)

6- Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Milli Kütüphane Sergi Salonu'ndaki Türk Ocağı Koleksiyonu ve Selahattin Ömer Resim Sergisi'nin açılışına katılacak.

(Ankara/14.00)

7- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Finlandiya Avrupa İşleri ve Dış Ticaret Bakanı Lenita Toivakka ile bir araya gelecek.

(Ankara/11.00)

8- TBMM'den

- Genel Kurul'da, CHP'nin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler yapılacak.

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Torba Kanun Teklifi'nin görüşmeleri devam edecek.

- Sağlık Komisyonu'nda İş Sağlığı ve Güvenliği Kanun Tasarısı ele alınacak.

(14.00/11.00/13.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Yemen'de, Husilerin başkent Sana'da kontrolü sağlaması, hükümet ve cumhurbaşkanının istifa etmesi ile taraflar arasındaki uzlaşı çabaları takip ediliyor.

(Sana)

4- Mısır'da, darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 130 kişinin yargılandığı "Hapishaneler Baskını" davasının görülmesine devam edilecek.

(Kahire)

EKONOMİ

1- Merkez Bankası, haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/14.30)

2- Türkiye İstatistik Kurumu, 2014 yılının 3. çeyreğine ilişkin hanehalkı yurtiçi turizm istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası grup maçları, Sivas Dört Eylül Belediyespor-Ankaragücü, Sarıyer-Adana Demirspor, Bursaspor-Centone Karagümrük ve Çaykur Rizespor-Beşiktaş, maçlarıyla tamamlanacak.

(Sivas/13.30/İstanbul/13.30/Bursa/18.00/Rize/20.30)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi 6. hafta maçında Galatasaray Liv Hospital, İsrail'in Maccabi Electra takımıyla Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/20.00)

3- Basketbol FIBA Avrupa Ligi'nde, Abdullah Gül Üniversitesi, deplasmanda İtalya'nın Beretta Famila takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Schio/21.30)

4- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek final ilk maçında, İstanbul Üniversitesi ile Beşiktaş karşılaşacak.

(İstanbul/17.00)

5- Afrika Uluslar Kupası yarı final maçında, Gana ile ev sahibi Ekvator Ginesi karşı karşıya gelecek.

(Malabo/21.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber