Başbakanlık'ta 'süreç' mesaisi

Davutoğlu Başbakanlık Resmi Konut'ta çözüm süreci ve iç güvenlik paketine ilişkin önemli görüşmelerde bulundu. Davutoğlu bakanlar, MİT Müsteşarı ve Genelkurmay Başkanı'yla bir araya geldi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Şubat 2015 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakanlık'ta 'süreç' mesaisi

Kıvanç El

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Adalet Bakanı bekir bozdağ, İçişleri Bakanı efkan ala, MİT Müstaşarı Hakan Fidan ile ayrı ayrı çözüm sürecine ilişkin görüşmelerde bulundu.

Başbakanlık Resmi konut'ta dün yoğun bir görüşme trafiği yaşandı. Davutoğlu dün ilk olarak Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu'nu saat 12:30'da kabul etti ve yarım saat görüştü. Davutoğlu'nun saat 14:30'da Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'i kabul etmesi beklenirken Başbakanlık resmi konutuna İçişleri Bakanı Efkan Ala geldi.

Ayrı ayrı görüştüler

İçeride bir süre kaldıktan sonra konuttan ayrılan Ala, yarım saat sonra yeniden konuta geldi. Olağan programa göre, saat 16:00'da gelmesi beklenen Fidan ise beklenenden erken bir biçimde 14:00'te konuta geldi.

Fidan'dan kısa bir süre sonra da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ konuta giriş yaptı. Ancak Başbakanlık kaynakları Davutoğlu'nun Bozdağ, Ala ve Fidan ile beraber değil ayrı ayrı görüşmeler yaptığını vurguladı.

Davutoğlu'nun ayrı ayrı görüştüğü Fidan ile Ala ve Bozdağ'ın da ayrı ayrı kendi aralarında görüşmeler yaptıkları ifade edildi. Başbakan Davutoğlu'nun görüşmelerinde HDP heyetinin önceki günkü İmralı'ya yaptıkları ziyaretin değerlendirildiği kaydedildi.

Çözüm sürecinin dışında Meclis gündemindeki İç Güvenlik Paketi'nin de görüşmelerde ele alındığı belirtildi. Başbakanlık Resmi Konutuna saat 16:00 sıralarında da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel geldi.

Özel'in gelmesinin ardından Ala ve Bozdağ Başbakanlık'tan ayrılırken Fidan içeride kaldı. Başbakan'ın Özel ve Fidan ile birlikte üçlü görüştükleri de iddia edilirken bu iddia Başbakanlık kaynakları tarafından doğrulanmadı.

Fidan'ın Davutoğlu ile Özel görüşürken konuttaki diğer Başbakanlık ilgilileri ile görüşmeler yaptığı kaydedildi. Davutoğlu, Özel ile görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gitti.

Konutta uzun kaldı

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Cumhurbaşkanı ile görüşmesinin ardından Başbakanlık konuta gelmesi ve burada uzun süre kalarak temaslarda bulunması da dikkati çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber