İstifanın 7 Şubat'a denk gelmesi anlamlı bir tevafuktur

Başbakan Davutoğlu, MİT Müsteşarı Fidan'ın istifasına ilişkin, "7 Şubat olması tevafuktur, tabi anlamlı bir tevafuk olarak değerlendirilebilir" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2015 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstifanın 7 Şubat'a denk gelmesi anlamlı bir tevafuktur

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa etmesine ilişkin, "Dün kendisi istifasını, dilekçesini sundu. 10 Şubat'tan geçerli olmak üzere biz de bunu işleme koyduk. 7 Şubat olması tevafuktur, tabi anlamlı bir tevafuk olarak değerlendirilebilir. Millete ve devlete hizmet etmiş olanlar ister siyasi olsun, ister bürokrat, bir şekilde tarihe onunla adları geçer.'' şeklinde konuştu.

"Hiçbir saldırı AK Parti kadrolarının kararlılığını ortadan kaldıramaz"

Başbakan Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde kimliği belirsiz bir kişinin uzun namlulu silahla çevreye rastgele ateş açmasına ilişkin de "AK Parti, demokrasi için her şeyi göze almış insanların partisidir. Türkiye'nin huzuru, demokrasinin güçlendirilmesi konusunda her zaman, her türlü riski göze aldık. Bu yolda, çıktığımız yoldan da kimse bizi caydıramaz. Hiçbir saldırı, AK Parti'nin ve AK Parti kadrolarının inancını, kararlılığını ortadan kaldıramaz. Herhangi bir şekilde kadrolarımızda tedirginliğe sebebiyet veremez" dedi.

Böcek davasının 2 sanığının yakalanması

Böcek davasının 2 sanığının Romanya'da yakalanmasına ilişkin de açıklama yapan Davutoğlu, "Suçluların iadesi kapsamında Romanya ile yapılmış ahdi, hukuki şeylerimiz var. Romanya yetkilileriyle bu konu konuşuldu. Gerekli adımlar atılacak en kısa zamanda. Ve hukuk ne diyorsa dünyanın neresinde olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için Türkiye'de meri hukuk uygulanacaktır.'' ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber