Selçuk Üniversitesi: Sarılana değil saldırgana ceza

Haber Giriş : 24 Temmuz 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selçuk Üniversitesi'nde sarılarak yürüyen bir çifti döven öğrenciler ve mağdur çifte soruşturma açan idarecilere ceza verildi

Konya Selçuk Üniversitesi'nde sarılarak yürüdükleri için saldırıya uğrayan öğrenciler hakkında soruşturma başlatan öğretim üyelerine ve saldırgan öğrencilere 'kınama ve uyarı' cezası verildi. Rektör Süleyman Okudan, "Üniversitemde top sakallı da, el ele dolaşan da çok. Benim üniversitem özgür" dedi.

Eğitim Fakültesi Coğrafya Bölümü öğrencisi Talip Sefil, geçen ay kampüste kız arkadaşı Yeşim Yükselen'in omzuna elini attığı için, öğrenciler Abdullah Kurtuluş Sönmez ve Emre Eker tarafından, "Burada bu şekilde kız arkadaşına elini atamazsın" denilerek darp edilmişti. Bunun üzeri-ne Sefil ile Yükselen, polise ve rektörlüğe giderek şikâyetçi olmuş, rektörlük de saldırıyı gerçekleştirenler hakkında soruşturma başlatılması için dekanlığa talimat vermişti. Soruşturmada görevli Yrd. Doç Dr. Adnan Buldur ve Yrd. Doç. Dr. Zehra Göre, dayakçı öğrenciler yerine, Sefil ve Yükselen'e 'uygunsuz vaziyette davranıştan' dolayı soruşturma başlatınca Rektör Okudan duruma el koydu.

Olayı basından öğrenen Rektör Okudan, Buldur ve Göre hakkında, 'yetkileri olmadığı halde öğrenciler hakkında soruşturma açmaktan' dolayı soruşturma başlattı. Soruşturmanın ardından Buldur'un, 'aylıktan kesme cezası' uygulanması gerekirken, daha önce ceza almadığı dikkate alınarak bir alt ceza olan 'kınama'yla cezalandırılmasına karar verildi. Göre ise daha önce hiçbir ceza almadığı için 'uyarma cezası' aldı. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Gürsel başkanlığında başlatılan incelemenin ardından saldırgan öğrencilerden Abdullah Kurtuluş Sönmez'e 'kınama', Emre Eker'e de 'uyarma' cezası verildi.

Eskiden Selçuk Üniversitesi'nde sıkça görülen bu tip olayların 2.5 yıl önce göreve gelmesinden sonra iyice azaldığını söyleyen Rektör Okudan, "Benim üniversitem özgür bir üniversite. Ben insanların hayatına karışılmasına izin vermiyorum. Bu olayları en ağır şekilde cezalandırıyorum. Bazen atılanlar da oluyor. Bizim üniversitemizde top sakalla da, el ele dolaşan da çok. Bunlar münferit olaylar" dedi. Soruşturmalar konusunda bir talimatname yayımlamadıklarını, fakat senato toplantılarında bu tip olayların cezalandırılması yönünde görüş ifade ettiğini anlatan Okudan, "Soruşturmayı yürüten öğretim üyeleri saldırgan öğrencinin düşüncelerine yakın olduğundan koruma duygusuyla hareket etmiş. Yeni bir komisyon kurarak bu kişiler hakkında soruşturma başlattık" dedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber