Sadece eski Bakan İdris Naim Şahin'i dinlemediler

Selam soruşturması kapsamında incelenen hard diskte, tüm bakanlar ve Tayyip Erdoğan'a ait ses kayıtları bulundu. Dinlenmeyen tek isimse eski bakan İdris Naim Şahin. Dinlemelerle ilgili 9 ilde operasyon yapıldı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 09 Şubat 2015 07:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sadece eski Bakan İdris Naim Şahin'i dinlemediler

NAZİF KARAMAN

FERİT ZENGİN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Selam soruşturması kapsamında elde edilen 7 hard disk üzerindeki yaptığı incelemelerden hareketle dün 9 ilde operasyon yaptı. Bu hard disklerden birinde 2010- 2013 arasında, o dönemde başbakan olan Tayyip Erdoğan ve neredeyse tüm bakanların dinlendiği belirlendi. Ses kayıtları arasında çok sayıda rektör, üst düzey bürokrat ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da bulunuyor İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 22 Temmuz'da gerçekleştirilen "casusluk" soruşturmasının devamı niteliğindeki son operasyonda, 21 polis hakkında daha gözaltı kararı alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan'ın talimatıyla da dün İstanbul, Zonguldak ve Nevşehir'in de aralarında bulunduğu 9 ilde operasyonlara başlandı.

EN GİZLİ GÖRÜŞMELERİ KAYDETMİŞLER

Şüpheli polislere, "terör örgütü kurmak ve yönetmek", "siyasal ve askeri casusluk" ve "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlamaları yöneltildi. 21 şüphelinin, selam soruşturması kapsamında elde edilen 7 hard disk üzerinde yaptığı incelemede ortaya çıkan bilgiler nedeniyle gözaltına alındığı anlaşıldı. Daha önce de bu hard disklerden ikisindeki bilgilerle, 22 Temmuz operasyonu yapılmıştı. Son incelenen hard diskte de Paralel örgütün faaliyetlerine ilişkin çok çarpıcı bilgilere ulaşıldı. 2010-2013 arasında, başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere neredeyse tüm kabinenin dinlendiği belirlendi. Sadece Paralel Yapı'ya yakınlığıyla bilinen eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in dinlememiş olması ise dikkati çekti. Çok sayıda rektör, üst düzey bürokrat, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve bazı MİT yöneticileri de Paralel örgütün dinleme kaydını tuttuğu isimler arasında. Mağdurların, devletinin ulusal ve uluslararası yararları bakımından gizli kalması gereken çok sayıda görüşmelerinin kaydedildiği belirlendi.

KİMLERİ DİNLEDİLER?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Başbakan Ahmet Davutoğlu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç

Eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz

İçişleri Bakanı Efkan Ala

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler

MİT Müsteşarı Hakan Fidan

İspanya Büyükelçisi Ömer Önhon

Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan

İTÜ Rektörü Mehmet Karaca

TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz

BDDK Başkanı Ahmet Şirin

THY Genel Müdürü Temel Kotil

8 ŞÜPHELİ SİLİVRİ'DEN

Göza ltı kararı alınan 21 polisten 6'sının, dinlemeler sırasında İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele şube müdürlüklerinde görevli rütbeliler olduğu, 8 polisin ise önceki operasyonlarda Silivri Cezaevi'ne konulduğu belirlendi. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı "Emin" kod adı ile örgüt üyesi olarak dinleyen şüpheliler arasında İstanbul Adliyesi mescidinde imamlık da yapan emniyet amiri Gaffur Ataç da var. Ataç, İlker Başbuğ'u gözaltına almaya giden ekibe liderlik etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber