DHMİ görevde yükselmesinde değişenler

DHMİ, görevde yükselme yönetmeliğini değiştirdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Şubat 2015 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DHMİ görevde yükselmesinde değişenler

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, 9 Şubat 2015 tarihi itibariyle, görevde yükselme yönetmeliğini değiştirdi. Aşağıda, yapılan değişikliklerden dikkat çekenlere yer verilmiştir.

ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ YENİDEN DÜZENLENMİŞTİR
BELİRLİ UNVANLARDAKİ BEKLEME SÜRESİ 1 YILDA 2 YILA ÇIKARILMIŞTIR

Şube müdürlüklerine atanmak için belirli unvanlarda aranan "1 yıl çalışmış olmak" şeklindeki şart 2 yıl olarak yeniden belirlenmiştir.

KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜR UNVANI, DEĞİŞTİRİLDİ

Yeni yönetmelikte koruma ve güvenlik müdürü yer almaktadır. Havacılık Acil Yardım ve Güvenlik Müdürü yer almaktadır. Bu unvan için yapılacak görevde yükselme sınavına Kamu kurum ve kuruluşlarında Müdür Yardımcısı, Havalimanı Müdür Yardımcısı, Koruma ve Güvenlik Şefi, Şef ve Uzman olarak en az iki yıl fiilen çalışmış olmak ve kadroya ilişkin ilgili güvenlik kursunu başarı ile tamamlamış olanlar başvurabilecek.

NÖBETÇİ MÜDÜR ADLI YENİ BİR MÜDÜRLÜK OLUŞTURULDU

Nöbetçi Müdürlük unvanı için açılacak görevde yükselme sınavına, Kamu kurum ve kuruluşlarında Müdür Yardımcısı, Havalimanı Müdür Yardımcısı, Şef, Koruma ve Güvenlik Şefi, Teknik Şef, Uzman olarak en az iki yıl çalışmış olanlar başvurabilecek.

MEMUR, VHKİ, MÜDÜR YARDIMCISI OLAMAYACAK

Müdür yardımcılığı unvanına başvurabilecek unvan sayısı yeniden belirlenmiştir. Daha önce başvuru hakkı olan bilgisayar işletmeni, VHKİ ve memurların başvuru hakkı kaldırılmıştır.
Yeni düzenlemeye göre "Kamu kurum ve kuruluşlarında en az beş yıl çalışmış olmak ve bu sürenin en az 2 yılını fiilen Çözümleyici, Ekonomist, İstatistikçi, Koruma ve Güvenlik Şefi, Mimar, Muhasebeci, Mühendis, Mütercim, Programcı, Sistem Programcısı, Şef, Tekniker, Teknik Uzman, Teknik Şef, Uzman pozisyonlarında geçirmiş olanlar" başvurabilecek.

ŞEF'LİK UNVANI 3'E AYRILDI

Şef unvanı ARFF, AIM) ve diğer olmak üzere 3'e ayrılmıştır. Tüm şeflikler için "Kamu kurum ve kuruluşlarında en az beş yıl çalışmış olmak ve bu sürenin en az iki yılını fiilen ARFF Memuru pozisyonlarında geçirmiş olmak," şartı aranmaya devam edilecektir.

SÖZLÜ SINAV

Müdürlük için yazılı ve sözlü sınav; müdür yardımcısı, şef ve diğer memur unvanları için ise sadece yazılı sınav sonuçları esas alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber