Kendi küçük şifası büyük

Güzel kokusu ve vücuda verdiği şifalarıyla bilinen kuşburnu mide sağlığından kolesterole kadar birçok rahatsızlığa iyi geliyor. Çocuklarda ise görülen astım ve bronşiti de iyileştirmeye yardımcı oluyor

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 09 Şubat 2015 22:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Kendi küçük şifası büyük

Yaban gülünün meyvesi olan kuşburnu, gül burnu ve gül elması adları ile de biliniyor. Sonbahar aylarında meyveleri toplanarak kurutulan kuşburnu, C vitamini bakımından zengin olmasının yanı sıra içeriğinde flavonlar, tanen ve şeker ile vitamin, minerallerde bulunan oldukça değerli bir besin kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. Uzmanlar, sağlığa birçok faydası bulunan kuşburnu meyvesinin vücudu güçlendirerek hastalıklara karşı daha dirençli olmasını sağladığını aktarıyor. Diğer yararlarını ise şöyle sıralıyor...

Romatoid Artrit: Düzenli tüketimi yüzde 20 ile 25 hareketliliği artırmak için yardımcı olur. Bu durum ağrıyı azaltır ve hastaların genel ruh halini iyileştirir. Kuşburnu eklem iltihabı ve kalça ağrıları olan kişilerin sorunlarını da azaltmaya yardımcıdır.

Solunum Yolları Hastalıkları: C vitaminin solunum yolu hastalıklarını azalttığı ve çok ağır olmayanları iyileştirdiği bilimsel olarak ispatlanmıştır. Kuşburnu özellikle çocuklarda kronik öksürük, astım, bronşit ve nefes darlığı sorunlarını giderebilir. Kolesterol: Milyonlarca insanın sağlığını tehdit eden kolesterol sorunları için en iyi çözümlerden birisi kuşburnu tüketimidir. Suda kaynatılarak suyu içilebilir veya reçeli yapılarak tüketilebilir. n Diyabet: Kandaki şeker seviyesini sağlıklı seviyede tutar. İleri derecede şeker hastalarına bile ciddi anlamda katkıda bulunabilir. Kuşburnu reçelinde şeker kullanılmadığı sürece şeker hastaları için güvenilir bir besindir.

Böbrek Hastalıkları: Böbrek sağlığını koruyan çeşitli asitler içermektedir. Böbrek hastalıklarının semptomlarını iyileştirmek ve rahatlatmak için kullanılır ve kabızlık tedavisi için yardımcı olur.

Kan Hücrelerini Artırır: Bünyede oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerinin sağlığını korur ve bu kan hücrelerinin ihtiyaç duyduğu demir ihtiyacını karşılar.

Mide Sağlığı: Mide spazmı, mide asit eksikliği, mide tahrişi ve ülseri önlemeye yardımcıdır. Bağırsak hastalıkları için çok etkili bir şifa kaynağıdır. Kuşburnu ayrıca ishal, kabızlık, safra taşı, safra kesesi rahatsızlıkları, gut ve idrar yolu enfeksiyonu gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

İltihaplara Faydası: Basında sık sık yer almaya başlaması ile birlikte popülerlik kazanan kuşburnu daha çok çay olarak tüketilmektedir. Kuşburnu vücutta biriken ödemin atılmasında ve iltihapların hızla iyileşmesinde kuvvetli bir yardımcıdır. İçerisinde ki etken bileşenleri sayesinde enfeksiyonların iyileşme sürecini kısaltmaktadır.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: Kuşburnu ayrıca bağışıklık sistemi için faydalıdır. Bakteri ve enfeksiyonlardan kaynaklanan sorunları giderebilir. Kan akışını hızlandırır ve kanı temizler. İdrar akışını hızlandırır, idrar yolu enfeksiyonlarını engeller.

KANSERLE MÜCADELE

Kuşburnu etkili bir antioksidandır ve bütün antioksidan özelliği olan bitki ve meyvelerde olduğu gibi, kuşburnu da kansere neden olan serbest radikalerin düşmanıdır. Düzenli kuşburnu tüketimi kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber